Politica

Cei trei piloni ai agriculturii din Timiş, în viziunea USR: cercetare, fermieri, administraţie

Candidatul USR PLUS la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Cristian Moş, a ales o metodă inedită pentru a-şi prezenta ideile legate de mediul rural timişean şi de susţinerea acestuia. Folosind un flip-chart, el a ales ca şi cadru pentru discuţii cu presa un lan de floarea soarelui.

Alegerea nu a fost întâmplătoare, el a abordat problema agriculturii, spunând că vrea să ia decizii care sunt aproape chiar de nevoile celor de la ţară, care lucrează în acest domeniu.

 „Noi, echipa Alianței USR PLUS, vrem o schimbare profundă, reală și de substanță în acest domeniu al agriculturii, cum vrem în toate domeniile. Vrem să aducem cu adevărat vocea oamenilor, vocea fermierilor în procesul de decizie a programelor și a ceea ce se întâmplă în agricultură în Timiș. Vrem să luăm decizii care sunt aproape de nevoile acestor oameni. Mesajul meu astăzi este în primul rând pentru fermierii din Timiș. Știu că nu vă e ușor, știu că până acuma a fost musai să vă descurcați singuri, nu ați avut pe nimeni să vă ajute și să fie lângă voi. Știm că în Timiș micii fermieri au anumite probleme, marii fermieri au alte probleme. Dar avem în județ o universitate specializată și centru universitar specializat, care are specialiști în acest domeniu. Noi, Alianța USR PLUS, ne propunem să facem o punte între universitate / mediul de cercetare și producție. Și această punte ar trebui cumva să respecte anumite principii: să avem eficiență din punct de vedere economic, să existe sustenabilitatea în mediu și să avem acceptabilitatea socială. Vreau să avem un cadru în Consiliul Județean care să facă acest lucru. Ceea ce vă propunem este un model partenerial de promovare și conlucrare între trei entități. Și o să fac un grafic scurt: vorbim de centru universitar, vorbim de fermieri și vorbim de administrație. În clipa de față nu există această legătură între ele. Or trebuie să existe un parteneriat între toți”, a anunţat Cristian Moş.

El l-a acuzat din nou pe contracandidatul său, Călin Dobra, că ar face campanile pe banii publici, că se laudă cu realizări din mediul privat, şi că ar încerca să se depărteze de PSD, la nivel de imagine oferită alegătorilor.

„În județul nostru, vocea oamenilor e auzită și ascultată doar în momentul în care trebuie să plătească taxe. În momentul în care trebuie să plătească impozite. Altcândva nu este auzită această voce de către administrația județeană, locală. Chiar dl. Dobra, în ultima perioadă, se laudă, s-a lăudat cu realizările din mediul privat. Exact ce face dl. Robu. Mai mult decât atât, face o campanie din bani publici. Și mai mult, încearcă să păcălească electoratul din Timiș și să se distanțeze de PSD. Încearcă să facă o campanie sub un nou brand. Sunt exact aceleași principii pe care dl. Dragnea, fostul coleg al dânsului de partid, le-a folosit: tehnicile PSD prin care încearcă din banii publici să își facă campanie și să se mențină acolo, în funcția pe care o are”, a mai subliniat Moş.

Alăuri de Moş s-a aflat şi Bianca Pascaru, candidata USR PLUS la Primăria Orțișoara. Ea a vorbit mai ales despre situaţia infrastructurii din localităţile din comună, altele decât centrul, unde drumurile şi trotuarele sunt proaste sau lipsesc cu desăvârşire.

 „Eu, împreună cu echipa de Consiliu Local putem face o treabă mult mai bună decât actuala administrație. În Orțișoara, lucrările de modernizare sunt doar din patru în patru ani. Dacă s-ar organiza alegerile de la un la altul în Orțișoara, ar fi excelent. Aceste lucrări se fac fără cap, la o calitate îndoielnică, mediocră. Știu că sună a veșnica promisiune de a lupta pentru obiectivele necesare, dar chiar avem nevoie de acestea. Vrem să accesăm și fonduri europene, o latură de care nu s-a prea atins administrația noastră locală”, a spus reprezentanta USR.

De asemenea, la discuţii a luat parte și Petru Ioan Lup, candidatul alianței la Primăria Jebel. El a vorbit despre necesitatea unei grădiniţe, a unei clase cu program prelungit, dar şi despre înlocuirea reţelei vechi de apă a localităţii.

„Avem o creșă în Jebel, care e nefuncțională. A fost finalizată acum patru-cinci ani, dar în creșă a plouat, a căzut tavanul. Primăria spune că nu este cerere pentru o clasă cu program prelungit. Noi am pornit o inițiativă cetățenească. În două zile, am strâns peste 38 de semnături, am prezentat inițiativa în Consiliul Local, am primit promisiunea că se va încerca bugetarea pentru anul acesta. Nu s-a întâmplat”, a spus Lup.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

53 de minute ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

3 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

6 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

6 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

6 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

7 ore ago