Administratie

Centura Timişoarei şi Drumul Boilor se vor intersecta într-un sens giratoriu. Ministrul Transporturilor, pus în faţa unei situaţii existente/ FOTO

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că îşi arată …disponibilitatea să realizeze un sens giratoriu la intersecţia dintre Drumul Boilor, o şosea care leagă periferia oraşului de o zonă rurală, şi Centura Sud, de ocolire a Timişoarei, un drum naţional, care asigură legătura dintre alte două drumuri europene, finanţată cu bani UE. Nicio problemă, Robu „asumă” şi acel sens giratoriu, mai greu e cu finanţarea.

Prezent astăzi pe şantierul Centurii Timişoarei, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost pus într-o situaţie puţin ciudată, în sensul că, acolo unde centura intersectează celebrul deja Drum al Boilor, drum făcut de Primăria Timişoara era gata asfaltat, exact în porţiunea respectivă de intersectare a centurii. Aceasta în timp ce lucrările la centură sunt de o parte şi de cealaltă a respectivului drum spre zona rurală. La doar câţiva metri mai jos, Drumul Boilor nu era încă asfaltat, deci putem interpreta ca o „forţare” a situaţiei, pentru ca cei de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să rezolve ei treaba, ca şi cum atunci când acel Drum al Boilor a fost proiectat şi demarate lucrările, nu se ştia că se va intersecta acolo cu centura.

Posibil, prin această mişcare cei de la primărie ar fi putut încerca să pună CNAIR să se ocupe de construcţia, respectiv finanţarea acestei intersecţii.

Reprezentanta constructorului italian care se ocupă de realizarea Centurii Sud a declarat, la faţa locului, că s-a realizat, din partea acesteia, proiectul tehnic al intersecţiei, aceasta va fi sub forma unui sens giratoriu, şi, cu voce scăzută, a spus că acum se aşteaptă şi obţinerea unui acord de la primărie. Lucrarea va fi făcută de aceasta.

Primarul Nicolae Robu a spus că el „asumă” şi acel sens giratoriu, cuvântul folosit invariabil cam în toate discursurile din ultima perioadă. Ar fi ceva probleme cu finanţarea, care e greu… să nu atingă un plafon… că legea impune.

„Am discutat, problema e cu fondurile, este avizat tehnic, trebuie reevaluate costurile, care pot fi mari. Noi ne-am arătat şi disponibilitatea să asumăm cheltuielile, dar dacă se atinge plafonul, ar fi imposibilitatea din punct de vedere financiar să le acoperim. Amenajăm noi acel giratoriu”, a spus Robu.

El a încercat şi să justifice, într-o anumită măsură, necesitatea absolută a Dumului Boilor. Sunt oameni care vin acasă din străinătate vara, oameni care merg la lucru, de exemplu, a spus acesta

„Este prea important, vedeţi ce dezvoltare e în această zonă, arealul din care provin oamenii de aici, vin din străinătate, este capitala acestei părţi de ţară. Acest drum ajută enorm, noi avem proiecte, dar se sufocă la un moment dat strada (n.r. Calea Moşniţei)”, a mai spus Robu.   

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

2 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

2 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

2 ore ago

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

6 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

20 de ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

22 de ore ago