Ziaristu' de terasă

Cum au intrat la apă podurile noi ale lui Robu de frica procurorilor

În cunoscutul său serial electoral „Vorbe, nu fapte”, Nicolae Robu vorbeşte şi despre patru poduri noi pe care le-ar fi făcut la Dragalina şi Eroilor. „PATRU NOI PODURI AU FOST CONSTRUITE, UNUL ÎN AMONTE, UNUL ÎN AVAL DE FIECARE DINTRE PODURILE VECHI, DRAGALINA ȘI EROILOR, LIPITE DE ACESTEA, PENTRU CA ACESTEA SĂ DEVINĂ AȘA CUM LE VEDEȚI!”, a scris chiar recent Robu pe pagina sa de Facebook.

Dacă cineva îi atrăgea atenţia că nu poate fi vorba de poduri noi, ci eventual lucrări de reabilitare, atâta timp cât podurile existau şi înainte, Robu se enerva şi acuza de “hatereală” pe oricine nu vedea că acestea sunt nou-nouţe.

Ei bine, zilele trecute, Inspectoratul de Construcţii, într-o adresă trimisă timişoreanului Mugur Şerdean, arată că la Dragalina nu există autorizaţie de construire, motiv pentru care s-a făcut o plângere penală. De menţionat că, inclusiv pentru lucrări de reabilitare, nu doar pentru o construcţie nouă, e necesară această autorizaţie de construire.

În acest moment, Robu a ajuns între Scila şi Caribda. Dacă se încăpăţânează s-o dea înainte cu podurile noi, va avea probleme cu procurorii. Dacă spune că nu e niciun pod nou, se dovedeşte că a minţit electoral timp de mai bine de un an de zile. Şi nu e vorba doar de voturi, dar şi de imensa sa vanitate.

Ce face Robu în această situaţie ingrată în care s-a băgat de unul singur? Ce ştie mai bine. Îi înjură pe ziarişti şi pe cei de la Inspectoratul de Construcţii, pe motiv că ar fi PSD-işti. De autorizaţie de construire admite prin tăcere că nu există. Sunt podurile noi totuşi? De această dată încearcă o eschivă afirmând că ba sunt noi, ba vechi. Nu ştiu cum va evolua cazul din punct de vedere penal.

Dar îmi închipui discursul lui Robu în faţa judecătorilor, dacă acest lucru se va întâmpla: „Stimată instanţă, doar mă ştiţi, mă ştie toată Timişoara. Sunt megacinstit şi ultralegalist. În opt ani am făcut cât n-au făcut alţii în 100 de ani. Am dezvoltat Timişoara în forţă, am făcut drumuri şi pasaje, stadioane şi parcuri, şcoli şi grădinţe, cluburi şi terase, centură ocolitoare, autostradă pentru biciclete şi mai pot să spun. Sunt doctor honoris causa şi academician la Academia Oamenilor de Ştiinţă. Să vă spun ce am făcut şi ca rector la Politehnică?”.

Întrerupt de judecători şi rugat să revină la subiect, Robu ar mai spune: „Stimată intanţă, orice om ştie că acolo nu sunt poduri noi, doar se trecea Bega şi înainte. Aşa că nu era nevoie de autorizaţie de construire. Chestiunea cu patru poduri noi a fost doar pentru fraieri, pentru timişoreni, ca să mă mai voteze încă o dată. Dar orice om poate vedea că nu e niciun pod nou acolo. Doar mă ştiţi, sunt megacinstit şi ultralegalist”.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

6 minute ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

22 de minute ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

47 de minute ago

Vrei să experimentezi viaţa de student? UPT are reţeta perfectă, o excelentă tabără de „pregătire”, gratuită

UPT face un demers foarte potrivit pentru liceeni şi nu numai, care vor să vadă…

50 de minute ago

„Găinar” prins, după mai multe „lovituri”

Miercuri, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

2 ore ago

Horticultura primește gestiunea ștrandului Termal pe cinci ani de zile

Consiliul Local Timișoara a acordat, joi, ștrandul Termal celor de la societatea Horticultura, care aparține…

3 ore ago