Cum au intrat la apă podurile noi ale lui Robu de frica procurorilor

Nicolae Robu la Podul Dragalina

Nicolae Robu la Podul Dragalina

În cunoscutul său serial electoral „Vorbe, nu fapte”, Nicolae Robu vorbeşte şi despre patru poduri noi pe care le-ar fi făcut la Dragalina şi Eroilor. „PATRU NOI PODURI AU FOST CONSTRUITE, UNUL ÎN AMONTE, UNUL ÎN AVAL DE FIECARE DINTRE PODURILE VECHI, DRAGALINA ȘI EROILOR, LIPITE DE ACESTEA, PENTRU CA ACESTEA SĂ DEVINĂ AȘA CUM LE VEDEȚI!”, a scris chiar recent Robu pe pagina sa de Facebook.

Dacă cineva îi atrăgea atenţia că nu poate fi vorba de poduri noi, ci eventual lucrări de reabilitare, atâta timp cât podurile existau şi înainte, Robu se enerva şi acuza de “hatereală” pe oricine nu vedea că acestea sunt nou-nouţe.

Ei bine, zilele trecute, Inspectoratul de Construcţii, într-o adresă trimisă timişoreanului Mugur Şerdean, arată că la Dragalina nu există autorizaţie de construire, motiv pentru care s-a făcut o plângere penală. De menţionat că, inclusiv pentru lucrări de reabilitare, nu doar pentru o construcţie nouă, e necesară această autorizaţie de construire.

În acest moment, Robu a ajuns între Scila şi Caribda. Dacă se încăpăţânează s-o dea înainte cu podurile noi, va avea probleme cu procurorii. Dacă spune că nu e niciun pod nou, se dovedeşte că a minţit electoral timp de mai bine de un an de zile. Şi nu e vorba doar de voturi, dar şi de imensa sa vanitate.

Ce face Robu în această situaţie ingrată în care s-a băgat de unul singur? Ce ştie mai bine. Îi înjură pe ziarişti şi pe cei de la Inspectoratul de Construcţii, pe motiv că ar fi PSD-işti. De autorizaţie de construire admite prin tăcere că nu există. Sunt podurile noi totuşi? De această dată încearcă o eschivă afirmând că ba sunt noi, ba vechi. Nu ştiu cum va evolua cazul din punct de vedere penal.

Dar îmi închipui discursul lui Robu în faţa judecătorilor, dacă acest lucru se va întâmpla: „Stimată instanţă, doar mă ştiţi, mă ştie toată Timişoara. Sunt megacinstit şi ultralegalist. În opt ani am făcut cât n-au făcut alţii în 100 de ani. Am dezvoltat Timişoara în forţă, am făcut drumuri şi pasaje, stadioane şi parcuri, şcoli şi grădinţe, cluburi şi terase, centură ocolitoare, autostradă pentru biciclete şi mai pot să spun. Sunt doctor honoris causa şi academician la Academia Oamenilor de Ştiinţă. Să vă spun ce am făcut şi ca rector la Politehnică?”.

Întrerupt de judecători şi rugat să revină la subiect, Robu ar mai spune: „Stimată intanţă, orice om ştie că acolo nu sunt poduri noi, doar se trecea Bega şi înainte. Aşa că nu era nevoie de autorizaţie de construire. Chestiunea cu patru poduri noi a fost doar pentru fraieri, pentru timişoreni, ca să mă mai voteze încă o dată. Dar orice om poate vedea că nu e niciun pod nou acolo. Doar mă ştiţi, sunt megacinstit şi ultralegalist”.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

anofelul de Bocsig a spus: (iulie 29th, 2020 at 15:42 )

Institutul de diagnosticare si tratament al bolilor mintale este destinatia recomandata acestui individ.

hellhole a spus: (iulie 29th, 2020 at 19:37 )

Un clovn mai mare, un mincinos si mitoman fara pereche!
CIne mai crede in ce spune baronul Munchhausen!?

mitica a spus: (august 2nd, 2020 at 08:10 )

mai cretinoizilor, podurile sunt pentru Timisoara nu pentru Robu. atat de idioti sunteti? in tampenia voastra de a arunca cu laturi asupra unuia sau altuia pierdeti din vedere interesul comunitatii. de fapt nu va intereseaza decat sa mai scoateti niste bani de la unul sau altul. sper sa dati acest mesaj nu sa-l stergeti. maciuca aia de la voi ti-a dat papicii si s-a combinat cu pacaliciul ala de la pressalert. cam asta e nivelul vostru.

Petrus a spus: (august 2nd, 2020 at 11:41 )

„Ei bine, zilele trecute, Inspectoratul de Construcţii, într-o adresă trimisă timişoreanului Mugur Şerdean, arată că la Dragalina nu există autorizaţie de construire, motiv pentru care s-a făcut o plângere penală.”
Din cate-mi amintesc, nici podul Michelangelo, nu are toate autorizatiile si totusi functioneaza de 50 de ani, deservind cu succes cele doua zone separate ale orasului, de prezenta canalului Bega.
Se pare ca a devenit cliseu peste decenii cu „Informatia” asta despre lipsa „autorizatiilor”.Suntem totusi in lumea balcanica, unde „autorizatia”, este una din schemele traditionale, uzitate din cand in cand de catre birocratii, cu program fix de 8 ore la locul de munca, unde munca este activitate secundara si oprionala in cadrul inspectoratelor, in cele mai multe cazuri, sinecuri ale partidelor aflate la putere, pentru a-si justifica prezenta si salariile, de cele mai multe ori, umflate si prea putin meritate. In aceeasi ideie, functioneaza si institutia sora, aia cu monumentele, unde reabilitarea orasului, plange de comoditatea din „schema”.
La urma urmei, „documentarea”, costa si dureaza cam tot atata cat dureaza si costa incompetenta, pe care nimeni nu si-o asuma.
Cu alte cuvinte: chiar daca inspectoratul a fost luat pe nepregatite si nu face precizari despre termenele legale in care trebuiau eliberate avizele, podurile exista si ne bucuram ca putem circula pe ele.

VictorD. a spus: (august 3rd, 2020 at 03:09 )

Corect mitică și Petrus.Două comentarii cu cap. Cei doi de mai sus :anofelul de Bocsig și hellhole ar trebui să-și trimită comentariile celor care îi plătesc să o ardă aiurea pe net cu comentariile lor de rahat. Că autorizație că nu,când stau boii lateral de pod și aruncă o privire spre pod,oare văd ce au văzut și înainte de a fi gata ? Se circulă la fel ? Arată la fel ? Îi faceți un bine lui Robu prin tâmpeniile care le debitați nu doar aici, ci în toate gălețile de aruncat cu rahat plătite sau nu.Aș putea o zi întreagă să vă povestesc ce se cere pentru o renovare de fațadă și acoperiș în zona centrală de către răhățeii (sinecuriști ) de la birourile amintite mai sus, pe bună dreptate.

Dominic a spus: (septembrie 10th, 2020 at 17:28 )

Sunt niste simple reabilitari care au avut un termen muuul prea mare de reabilitare … dar na in ultimul timp noi romanii in general am fost obijnuiti sa ne bucuram si la chestii minore …cat despre autorizatii…e jalnic , daca nici primaria nu e capabila sa lucreze corect 😉 ….dar na totul spre bine …scapam de pseudoprimarul asta pe 27 !!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Incursiune în trecut, pe urmele germanilor în Banat! O interesantă lecţie deschisă la UPT, cu profesorul Anton Sterbling

Banatul multietnic şi istoria sa seculară, sau o nouă incursiune în trecut cu un profesor la catedră. Acesta a fost subiectul unei adevărate lecţii deschise la UPT, unde s-a vorbit despre germanii din această parte de ţară. Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara a găzduit miercuri, 24 aprilie 2024, conferința „Auf den Spuren der...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Incursiune în trecut, pe urmele germanilor în Banat! O interesantă lecţie deschisă la UPT, cu profesorul Anton Sterbling
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. ” Energia electrică ne însoțește constant în rutina...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Universitatea de Vest din Timișoara a obținut certificatului de acreditare pentru „Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic” constituit în cadrul instituției. Acestă acreditare marchează un pas semnificativ în consolidarea rolului UVT ca pol de inovație în regiune și întărește capacitatea centrului de a oferi servicii de top în domeniile Digital (Economie digitală și tehnologii spațiale), Green (Mediu și eco-tehnologii),...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UVT a obținut acreditarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic
Circul sălii de desfășurare a ședinței de guvern de la Timișoara s-a încheiat, miniștrii care vor participa vor fi înghesuiți în cea mai mare sală care e la sediul Prefecturii Timiș, una de 28 de locuri, Sala Video. Importante pentru regiune sunt două dintre proiectele care vor fi votate, anume cel pentru deschiderea punctului de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul E oficial, miniștrii sosiți la Timișoara vor fi înghesuiți în Sala Video. Două proiecte pentru Timiș, votate la ședința de guvern
Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins cererea depusă de cei de la ARL Cluj, societate deținută de cei de la Strabag, care contestau licitația pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție a Centurii Vest Timișoara. Data la care se închidea, inițial, procedura era 29 martie. ARL a depus contestația în ultimul moment, ceea ce...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectul Centurii Vest merge înainte, contestația depusă a fost respinsă
Banatul multietnic şi istoria sa seculară, sau o nouă incursiune în trecut cu un profesor la catedră. Acesta a fost subiectul unei adevărate lecţii deschise la UPT, unde s-a vorbit despre germanii din această parte de ţară. Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara a găzduit miercuri, 24 aprilie 2024, conferința „Auf den Spuren der...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Incursiune în trecut, pe urmele germanilor în Banat! O interesantă lecţie deschisă la UPT, cu profesorul Anton Sterbling
În ziua în care Guvernul se întruneşte la Timişoara pentru a da o HG privind noul stadion al oraşului, Druckeria le solicită politicinilor timişoreni să lase la o parte orgoliile şi jocurile politice privind acest obiectiv. Intevenţia vine după mai multe schimburi de replici între preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, şi Alfred Simonis, preşedintele PSD...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Druckeria face apel la politicieni să lase la o parte orgoliile şi jocurile politice în problema stadionului
În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL. Primarul liberal al comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, afirmă că a colaborat foarte bine în Consiliul Local cu cei doi proaspeţi membri PNL. Ionuţ Stănuşoiu susţine că nu doar PNL va deveni mai puternic în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL
Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL a lui Nicolae Robu pentru Primăria Timișoara, un eveniment ce a avut loc la Iulius Congress Hall. Deși era de așteptat să fie un moment de unitate pentru alianța PSD-PNL, un gest al lui Nicolae Robu a stârnit nemulțumiri printre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale
Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în grafic. Peste trei sferturi din lucrări au fost realizate și investiția este planificată pentru finalizare completă în această vară. Constructorul a montat geamurile de mari dimensiuni. Clădirea are două niveluri, parter și etaj, și include spații unde vor studia aproape...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate
Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei de la Consiliul Județean Timiș a depășit un milion de lei. Sala Multifuncțională din Palatul Administrativ a trecut printr-o importantă modernizare Cu o investiție de peste 1 100.000 lei (TVA inclus), am fost realizate modernizări esențiale pentru a oferi utilizatorilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată
Top