Primăria Timişoara

La Timişoara, primarul nu doreşte impunerea purtării măştilor de protecţie pe spaţii deschise

Primarul Nicolae Robu nu are de gând să ceară impunerea de restricţii suplimentare, legate de purtarea măştii în spaţiile publice aglomerate, pentru că timişorenii sunt exemplari în respectarea reglementărilor de pandemie şi nu se înghesuie seara la terasele din oraş. Dar, controale trebuie făcute în continuare.

Confruntat cu o hemoragie de cazuri de corona, judeţul Argeş a decis impunerea purtării măştii de protecţie şi în spaţiile publice deschise, permanent. De asemenea, premierul Ludovic Orban a anunţat deja că este avută în vedere o asemenea soluţie pentru protecţie, la nivel naţional.

Soluţia aceasta nu este avută în vedere de primarul Timişoarei, nici măcar pentru zonele aglomerate. Fără a se referi la pieţe, în sprijinul neadoptării unor asemenea măsuri el a prezentat realitatea pe care o găseşte la terasele publice, unde seara stă la o răcoritoare, înconjurat de oameni.

„Nu luăm în calcul să impunem purtarea măștii în aer liber. Eu nu știu zone atât de aglomerate ca lucrul acesta să se impună. Eu umblu prin oraș zilnic. Și seara. după ora 9, ies la plimbare și mă așez la o terasă cu soția și văd ce este în jurul meu. Eu sunt mândru de orașul orașul meu, de concitadini. Nu înseamnă că e totul perfect. Se respectă exemplar, aș spune, regulile în vigoare. Ospătarii sunt cu mănuși, cu mască. Mesele sunt distanțate”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Chiar dacă în Timişoara e mai multă libertate decât în Argeş, menţinerea „presiunii” asupra respectării regulilor de protecţie nu trebuie slăbită. Dar nu trebuie impus oricum.

Trebuie făcute controale, dar cred că nu trebuie să se ajungă la intervenții disproporționate. Misiunile acestea trebuie să aibă și discreția lor, să nu fie demonstrații de forță, să transmită ostentație în raport cu cetățenii care 99% sunt oameni ce stau liniștiți, civilizați la o terasă, socializează”, a precizat Robu.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago