Primăria Timişoara

Primăria Timişoara a redescoperit un nou spaţiu generos pe care doreşte să-l transforme în galerie de artă

Fără prea mari speranţe în deschiderea rapidă a MultipleXity, Primăria Timişoara a (re)descoperit un spaţiu, care ar urma să devină spaţiu expoziţional. Generos, aflat în unul dintre puţinele spaţii rămase din vechea cetate a Timişoarei, acesta va fi oferit artiştilor plastici, pentru refuncţionalizare.

Un spaţiu existent în apropierea Pieţei Mărăşti, în locul unde încă mai găsim bucăţi din vechea structură de apărare a Timişoarei, va fi refuncţionalizat şi oferit domeniului cultural.

Acesta a fost solicitat de noua structură inventată în cadrul Casei de Cultură Timişoara, pentru a se ocupa de proiectele din cadrul Timişoara Capitală Europeană a Culturii.

„Acel spaţiu a fost intabulat, acum este proprietate în acte al Timişoarei. Se poate pune problema refuncţionalizării acesteia. E un spaţiu de 713 mp. Se doreşte transformarea în paţiu expoziţional, Timişoara are nevoie de spaţii expoziţionale, are activitate artisitcă în domeniul artelor plastice. Va fi dat spre administrare celor de la Uniunea Artiștilor Plastici, le vom da mandat să îl refuncţionalizeze”, a spus primarul Nicolae Robu.

Organizaţia mai are un spaţiu expoziţional, în zona zero al Timişoarei, Galeria Helios. Primarul spune că nu s-ar pune problema de a oferi noua locaţie în locul celei din centrul oraşului.

„Nici vorbă, vrem să aranjăm şi la Helios, pentru aceasta au fost realizate o serie de proceduri legale, în aşa fel încât primăria să poată investi acolo, să putem face să arate ca o galierie cum trebuie în zona zero. Va fa la alte standarde. Noi sprijinim arta. Facem în locaţia de la Bastion, o nouă galerie. Despre asta e vorba”, a mai spus Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

12 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

12 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

13 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

14 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

14 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

17 ore ago