Primăria Timişoara

Robu încearcă din nou cu statutul schimbat al TM 2021. Se aşteaptă propuneri la cel lansat de el, nu la cel vechi

Nicolae Robu nu cedează total ideea de a face să funcţioneze cum consideră el că e bine Asociaţia TM 2021. Iar ca modul în care vede el că organizaţia ar trebui să fie condusă să şi devină realitate, spune că dacă „se face”, o parte din finanţări vor merge, de fapt, prin asociaţie.

Primarul a devenit mai permisiv, după ce a văzut că nu are succes cu impunerea noului statut, croit conform a ce consideră el că e necesar pentru „recredibilizarea” asociaţiei. Cum la ultima adunare generală a membrilor nu a fost agreată propunerea, acum Robu are în vedere convocarea unei noi adunări generale, noua variantă de statut va fi, din nou, supusă votului, după ce fiecare va lansa propuneri. Ce e şi mai interesant este că aceste propuneri ar urma să fie depuse pe un proiect de statut, raportat la acesta, cel lansat de primar, şi nu la cel în vigoare. Robu spune că i-a dat mandat directorului executiv, Simona Neuman, să transmită votanţilor proiectul, dar nu am aflat ce calitate a fost folosită de primar pentru mandatare.

„Eu, din postura mea de președinte de onoare, de membru al boardului și, dacă vreți, și de membru fondator al asociației de pe vremea când eram rector al Politehnicii, ca reprezentant al acestei instituții, am asumat să iau eu inițiativa de a convoca și adunarea generală și de a face un apel să se transmită în scris propunerile pentru statut. I-am dat mandat doamnei director executiv Simona Neumann să transmită în numele meu solicitarea către toți membri asociației de a veni cu idei pentru varianta de statut pe care a propus-o domnul profesor Clipa. Deci nu ne raportăm la statutul vechi, ci la statutul propus de domnul profesor Clipa. Diferențele sunt așa de mari încât nu mai are rost să ne raportăm la statutul vechi. Trebuie, așa cum am discutat și în adunarea generală precedentă, să venim toți care considerăm că putem cu propuneri de mai bine raportate la acest statut pe care ni l-a propus domnul profesor Clipa”, spune Robu.

Prima dată propunerile vor fi dezbătute în consiliul director. Rămâne de văzut cine va fi în această strucură, dat fiind că un număr mare din membri şi-au dat demisia.

„Se vor discuta aceste sugestii, propuneri, observații într-o ședință de consiliu director pe care o voi convoca tot eu, apoi vom face o adunare generală. Aș dori ca adunarea generală să aibă loc înainte de sfârșitul acestei luni pentru a nu pleca în vacanță fără să avem problema aceasta a statutului rezolvată”, a mai spus Robu.

Dacă iese cum vrea primarul, asociaţia va primi la rândul ei, ceva bani să facă finanţări proprii. Oricum, sturctura care se înfiinţează în paralel la Casa de Cultură rămâne funcţională, cu tot cu posturile aferente, pentru a se ocupa de ceea ce Robu a numit „moştenirea capitalei culturale europene”.

„Dacă se ajunge la un statut care să ne trezească încrederea că asociația va începe să funcționeze eficient, normal – acesta este cuvântul, atunci o parte din ceea ce avem de făcut în continuare în baza angajamentelor pe care le avem luate prin dosarul de candidatură pot fi și prin asociație. Dacă asociația nu ajunge să se dovedească funcțională, să se recredibilizeze, atunci proiectul oricum este securizat, el va fi implementat până în ultimul detaliu la nivelul acelei noi structuri – centrul de proiecte culturale și administrare a moștenirii capitalei culturale europene. Noua structură oricum ar fi trebuit să fie înființată pentru că noi ne-am angajat să avem o structură care să administreze moștenirea capitalei culturale. Nu se va pune problema, pentru că noi nu mai dăm înapoi de la ce am hotărât, să se întâmple lucrurile altfel decât este stabilit acum. Dar unele lucruri – nu vi le pot spune acum – vom putea să le facem mai bine printr-o structură care este asociație, chiar dacă este una de utilitate publică”, a îsubliniat edilul-şef.

Ca o afirmaţie interesantă, tot pe acest subiect, este cea referitoare la o nouă conducere a asociaţiei, una care ar urma să preia treburile. Afirmaţia, extrem de limitată în explicaţii, nu precizează ce modificări ar urma să apară. E greu de crezut că e vizată conducerea executivă asigurată de Simona Neumann, iar în ceea ce priveşte funcţia de preşedinte, aceasta e oricum vacantă, după de Horaţiu Rada şi-a dat demisia.

„Va fi un nou management, voi avea grijă să fie lucrurile cum trebuie. Voi asigura asta prin implicare”a încheiat primarul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Jurnal de campanie (12). Mândri de concitadina noastră!? Maria Grapini n-a luat doar Premiul Sputnik, ci şi cel de „trăncănitoare” a PE

Potrivit propriei declaraţii, Maria Grapini a fost olimpică la Limba română. Ori, când ai fost…

4 ore ago

Primăria Moșnița Nouă inaugurează, sâmbătă, noua bază sportivă de la Urseni

Sâmbătă, 18 mai, Primăria Comunei Moșnița Nouă și Club Sportiv Comunal Moşniţa vor inaugura noua…

4 ore ago

Începe extinderea rețelelor de apă-canal la PUZ-ul pentru tineri din Ghiroda

Primăria Ghiroda a predat, marţi, amplasamentul din PUZ-ul pentru tineri pentru extinderea rețelelor de apă-canal.…

5 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 15 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 15.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago

Intervenţie de suflet a salvatorilor din Buziaş

După-amiază însorită, dar cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o…

15 ore ago

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

19 ore ago