Afaceri

Compania Continental şi-a făcut la Timişoara centrală electrică proprie, în valoare de 2,5 milioane de euro

Compania germană Continental a investit, la Timişoara 2,5 milioane de euro pentru a realiza o unitate proprie de generare a energiei în cadrul locației automotive din Calea Buziaşului. Noua tehnologie funcționează exclusiv pe bază de gaz, cu ajutorul acesteia fabrica de componente electronice își asigură energia electrică necesară alimentării constante a echipamentelor vitale folosite în liniile de producție și a sistemelor de climatizare.

De asemenea, sistemul asigură și apă fierbinte la 90ºC cu dublă utilitate. Cu ajutorul noii centrale se asigură căldura necesară pentru sistemul de încălzire a clădirii pe timpul iernii și răcirea acesteia prin intermediul răcitoarelor de absorbție. Apa răcită se producea până acum utilizând energia electrică (de la furnizor privat), iar apa caldă utilizând centrale termice dedicate pe gaz.
„Investiția s-a ridicat la peste 2,5 milioane de euro. Datorită conceptelor inovatoare și a integrării inteligente a acestui sistem la nivelul locației, peste 90% din energia generată prin arderea gazului este folosită în mod activ (electric, apă caldă și apă rece). Acest lucru asigură o eficiență dublă față de soluțiile clasice de producere a energiei electrice“, conform lui Ralf Luchs, directorul fabricii de componente electronice Continental din Timișoara.
Prin conectarea echipamentelor vitale de producție la generator se evită întreruperea producției în cazul penelor neanticipate de curent. De exemplu, o secundă de întrerupere de tensiune înseamnă un timp de restart complet al producției de 30 minute și riscuri semnificative în calitatea produselor afectate. Astfel, eficiența în procesele de producție a crescut și, în același timp, a scăzut riscul aparițiilor în ceea ce privește deviațiile de calitate.
Noul concept are un impact pozitiv și asupra mediului prin reducerea cu 14% a emisiilor de gaze cu efect de seră și ai altor poluanți ai aerului datorată unui consum mai mic de combustibilul folosit pentru producerea energiei necesare și a eliminării pierderilor survenite prin distribuția uneori instabilă.
Sistemul asigură 38% din totalul de energie necesar la nivelul sediului automotive din Timișoara

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Județul Timiș este peste nivelul național la serviciile de alimentare cu apă și cu canalizare

Fondurile europene, mai ales cele accesate de Aquatim, au ajutat enorm la implementarea de proiecte…

4 minute ago

O firmă s-a ales cu sesizare penală pentru că a abandonat 100 de tone de deșeuri/FOTO

O firmă din Timiș care și-a oprit activitatea s-a ales cu sesizare penală, după ce…

23 de minute ago

Din nou a văzut conspiraţii. Nicolae Robu are „certitudinea” că PNL-iştii l-au sabotat la alegeri, făcând troc cu Dominic Fritz

Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, ajuns consilier personal al preşedintelui CJ Timiş, Alfred Simonis,…

40 de minute ago

CCIA Timiș oferă sprijin companiilor în operațiunea de actualizare a codurilor CAEN

Începând cu data de 1 ianuarie 2025, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș așteaptă…

42 de minute ago

Întăriri pe linia de treisferturi! Doi internaționali vin la SCM USV Timișoara

Lotul pentru următorul sezon al campioanei naționalei de rugby se completează cu alți doi jucători…

52 de minute ago

Câinii fără stăpân îi scriu lui Moș Crăciun. Ajutați-i să își îndeplinească dorințele

De Crăciun, fiecare dintre noi putem ajuta o cauză nobilă, susținând cățelușii mai puțin norocoși,…

O oră ago