Afaceri

Compania Continental şi-a făcut la Timişoara centrală electrică proprie, în valoare de 2,5 milioane de euro

Compania germană Continental a investit, la Timişoara 2,5 milioane de euro pentru a realiza o unitate proprie de generare a energiei în cadrul locației automotive din Calea Buziaşului. Noua tehnologie funcționează exclusiv pe bază de gaz, cu ajutorul acesteia fabrica de componente electronice își asigură energia electrică necesară alimentării constante a echipamentelor vitale folosite în liniile de producție și a sistemelor de climatizare.

De asemenea, sistemul asigură și apă fierbinte la 90ºC cu dublă utilitate. Cu ajutorul noii centrale se asigură căldura necesară pentru sistemul de încălzire a clădirii pe timpul iernii și răcirea acesteia prin intermediul răcitoarelor de absorbție. Apa răcită se producea până acum utilizând energia electrică (de la furnizor privat), iar apa caldă utilizând centrale termice dedicate pe gaz.
„Investiția s-a ridicat la peste 2,5 milioane de euro. Datorită conceptelor inovatoare și a integrării inteligente a acestui sistem la nivelul locației, peste 90% din energia generată prin arderea gazului este folosită în mod activ (electric, apă caldă și apă rece). Acest lucru asigură o eficiență dublă față de soluțiile clasice de producere a energiei electrice“, conform lui Ralf Luchs, directorul fabricii de componente electronice Continental din Timișoara.
Prin conectarea echipamentelor vitale de producție la generator se evită întreruperea producției în cazul penelor neanticipate de curent. De exemplu, o secundă de întrerupere de tensiune înseamnă un timp de restart complet al producției de 30 minute și riscuri semnificative în calitatea produselor afectate. Astfel, eficiența în procesele de producție a crescut și, în același timp, a scăzut riscul aparițiilor în ceea ce privește deviațiile de calitate.
Noul concept are un impact pozitiv și asupra mediului prin reducerea cu 14% a emisiilor de gaze cu efect de seră și ai altor poluanți ai aerului datorată unui consum mai mic de combustibilul folosit pentru producerea energiei necesare și a eliminării pierderilor survenite prin distribuția uneori instabilă.
Sistemul asigură 38% din totalul de energie necesar la nivelul sediului automotive din Timișoara

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Accident rutier cu două victime la Moşniţa Mouă. O şoferiţă nu a dat prioritate în intersecţie

Graba continuă să bage oameni nevinovaţi în spital. O femeie în vârstă de 29 de…

7 ore ago

Trei străzi din Ciarda Roșie au fost ”dotate” cu asfalt/FOTO

Străzile Azaleelor, Ștefan Luchian și Iuliu Podlipny, printre ultimele străzi de pământ sau piatră din…

10 ore ago

Iubitorii biliardului, invitați la tradiționalul Timișoara Open 2K24

Clubul Sportiv „Jucătorul de Biliard – Asociaţie” organizează și anul acesta turneul Timişoara Open 2k24,…

11 ore ago

Razie a Poliţiei Locale şi a controlorilor STPT pe mijloacele de transport în comun

Polițiștii locali și controlorii STPT au avut o acţiune comună, miercuri, pe mijloacele de transport.…

11 ore ago

Cum îți alegi, ca bărbat, încălțămintea potrivită pentru sezonul rece?

Când vine anotimpul rece, alegerea încălțămintei potrivite devine esențială pentru confortul și siguranța bărbaților. Temperaturile…

11 ore ago

Deplasare în celălalt capăt al țării pentru „Leii din Banat”

SCM winsed.swiss Timișoara se află în fața a două deplasări în Liga Națională de baschet,…

13 ore ago