Sănătate

Evaluaţi-vă riscul de a vă îmbolnăvi de coronavirus, în doar patru minute, cu ajutorul unui chestionar online

Cât de aproape sunteţi să contactaţi noul coronavirus? Pentru a vă răspunde singuri la această întrebare, specialiştii de la Spitalul Victor Babeş au conceput un chestionar, disponibil online, care vă poate forma o idee în acest sens.

Echipa Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș din Timișoara, împreună cu Fundația de Ajutor Medical Profilaxis, sub coordonarea doctorului Virgil Musta, au realizat, în premieră, un chestionar online ce permite evaluarea riscului îmbolnăvirii cu SARS COV 2. Chestionarul poate fi completat în aproximativ 4 minute.
După trimiterea acestui formular, informațiile sunt analizate în câteva secunde, iar răspunsul, dar și recomandările de urmat sunt trimise pe adresa de email a persoanei care a completat datele din chestionar. Analiza rapidă permite, în același timp, stabilirea unui punctaj care indică riscul de contagiune sau pericolul unei evoluții negative în caz de contagiune cu noul coronavirus. Totodată, persoana care a completat formularul primește câteva recomandări standard de respectare a măsurilor de protecție și/sau de autoizolare, în funcție de răspunsurile date la întrebările din chestionar.

Încercăm prin acest chestionar online să îi ajutam pe oameni, să le recomandăm ce au de făcut, să stabilim, în urma răspunsurilor date de cei care completează formularul, cât de mare este riscul de infecție. Putem afla dacă persoana are o forma asimptomatică de boală sau poate dezvolta o formă gravă, severă. Vorbim în aceste zile de o transmitere comunitară, așa că fiecare dintre noi, dacă nu respectăm normele minime de protecție, putem să devenim victime ale noului coronavirus”, spune medicul Virgil Musta, seful Secției de Boli Infecțioase 2 din cadrul Spitalului Victor Babeș Timișoara.

Datele colectate de la cei care aleg să completeze chestionarul vor fi folosite pentru realizarea unui studiu infopandemie. Chestionarul poate fi accesat folosind linkul de mai jos:
http://fundatiaprofilaxis.ro/infopandemie-formular/

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

9 minute ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

19 minute ago

Tech Talks by UPT – „AI for Humanity” a ajuns la final. Un eveniment de excepţie cu un succes răsunător

Unul din cele mai aşteptate şi memorabile evenimente organizate sub tutela UPT a ajuns la…

37 de minute ago

Cum a scos Marcel Ciolacu „ospătarii” PNL din „mocirlă”. Şi unde i-a băgat

Nu-i un foarte mare secret că alianţa comasată PSD-PNL este mai degrabă o mezalianţă. Deşi…

O oră ago

Proiectul autostrăzii spre Moravița, studiu de fezabilitate în iunie. Va avea legătură în Serbia?

România se va putea apuca, în curând, de realizarea autostrăzii care va lega Timișoara de…

2 ore ago