Cultura

Expoziţia One Night Gallery vine la Timişoara, în spaţiul viitorului MultipleXity

După ce a prezentat la cea de-a 14-a ediție lucrările artistei Alina Bohoru în 13 spații din centrul Bucureștiului, expoziția One Night Gallery duce conceptul de new media art pentru prima dată dincolo de capitală, la Timișoara. Expoziția va avea loc pe 15 august și se va desfășura în viitorul spațiu Multiplexity, actualul Muzeu de Transport Public Corneliu Miklosi, iar accesul publicului este gratuit.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.
Un artist din Timișoara revine cu o expoziție ce îmbină arta și tehnologia și prezintă personaje în realitate augmentată și instalații interactive dezvoltate de One Night Gallery.
Alina este o ilustratoare pasionată dar și creator de personaje, animator part time și muralist ocazional. Este din Timișoara, dar lucrează și trăiește în București de câțiva ani. Pornind de la convenția ilustrației tradiționale, lucrările sale au trecut gradat înspre digital.
Curiozitatea continuă a Alinei vizavi de noile medii s-a juxtapus perfect cu misiunea One Night Gallery de a aduce inovație în lumea new media art. Rezultatul este un univers suprarealist populat de personaje interesante, realizate de artistă în realitate virtuală și transpuse ulterior în realitate augmentată.
Patrimoniul industrial prinde viață
Spațiul ales pentru expoziție, Muzeul Corneliu Miklosi, este un fost ansamblu industrial ce va deveni MultipleXity, centru pentru artă, tehnologie și experiment. Destinat inovației culturale şi tehnologice prin proiecte variate care se vor desfășura în fostele ateliere şi depouri de tramvaie de pe strada Take Ionescu 56 – 58 şi integrând și Muzeul Corneliu Miklosi (bd. Take Ionescu 83), MultipleXity își propune să faciliteze şi să încurajeze iniţiative aflate la graniţa dintre tehnologie şi artă. MultipleXity va oferi un spaţiu deschis şi liber, cu o infrastructură accesibilă pentru demersuri şi experiențe inovatoare.
Spațiul expozițional nu mai are limitări fizice
După ce pentru expoziția din București au fost create trei filtre de Instagram ce permiteau publicului să exploreze personajele Alinei și în realitate augmentată, One Night Gallery va dezvolta pentru expoziția din Timișoara un nou filtru, de această dată pentru camera de selfie, prin care fiecare vizitator se poate transforma într-un personaj de-ale Alinei.
Filtrul este inspirat de personajele de pe afișul expoziției și va fi curând disponibil pe pagina de Instagram One Night Gallery, alături de un alt filtru ce suprapune pe spațiul înconjurător forme realizate de Alina, realizând astfel o experiență de mixed reality.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Liceenii din Timişoara au intrat în spaţii interdimensionale şi au creat opere de artă/FOTO

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de…

7 ore ago

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș

RETIM Ecologic Service S.A. informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari,…

9 ore ago

Poli Kids Fest vine cu o mulţime de surprize, activităţi distractive şi chiar ridicări cu balonul

Lumea inocenţei şi a copilăriei va fi recreată cu ajutorul UPT în acest weekend. Campusul…

10 ore ago

La Timișoara se pregătesc mai multe eveniment dedicate zilei de 1 Iunie/Foto

Timișoara va avea, cu ocazia zilei de 1 Iunie, o serie de evenimente care sunt…

10 ore ago

Sfârşit tragic pentru un tânăr de 31 de ani, care a murit în bazinul de înot din zona Dacia

Un tânăr şi-a găsit sfârşitul în bazinul de înot din zona Dacia, marţi seara în…

11 ore ago

Gerald Simonis, candidat independent la Primăria Moșnița Nouă: “Banii comunității trebuie cheltuiți pentru nevoile oamenilor”

În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a…

11 ore ago