Prefectura Timiş

În Timiş au apărut trei noi focare de pestă porcină africană

Trei nou focare de pestă porcină africană au fost declarate în Timiş. Astfel, au fost confirmate două noi focare de pestă porcină africană la porci domestici în localitățile Criciova și Recaș, respectiv un focar de pestă porcină africă la porci mistreți pe Fondul cinegetic TAPIA, aparținând de Ocolul Silvic Lugoj.

Au fost stabilite zonele circulare de protecţie şi supraveghere de 3 şi respectiv 10 km în jurul focarelor de pestă porcină africană la porcii domestici.
Pentru focarul de pestă porcină africană de la Criciova zona de protecție include Jdioara, Criciova, iar zona de supraveghere include Nădrag, Crivina, Botești, Jurești, Bârna, Tapia, Oloșag, Știuca, Drinova, Măguri, Cireșu, Găvojdia, Jena, Sălbăgel din județul Timiș și Sălbăgelu Nou, Sacu și Tincova din județul Caraș-Severin.
În ceea ce privește focarul de pestă porcină africană din Fondul cinegetic Tapia, județul Timiș , a fost stabilită zona afectată care reprezintă o rază de 13 km de la locul unde au fost găsite cadavrele de porci mistreți. Aria afectată este formată din zona infectată, cu o rază de 8 km, care cuprinde Găvojdia, Măguri, Cireșu, Drinova, Botești, Crivina, Jdioara, Nădrag, Criciova, Jena, respectiv zona tampon de înca 5 km în exteriorul zonei infectate care cuprinde localitățile Hauzești, Oloșag, Fârdea, Jurești, Bârna, Sărăzani, Botinești, Pogănești, Tapia, Lugojel, Știuca, Sălbăgel, Zgribești.
Cetățenii sunt rugați să nu intre în aceste zone pentru cules de fructe de pădure, ciuperci, adunat masă lemnoasă (sau alte motive), având în vedere faptul că virusul este extrem de contagios și îl pot transporta în localități (gospodării) și infecta alte suine.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

6 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

8 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

9 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

9 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

10 ore ago