Opinii

Jurnal de campanie (10). Nicolae Robu, umilit prin ignorare de „haterii” din conducerea naţională a PNL

Oculta Mondială, “haterii”, Soros şi statul paralel au pus stăpânire, se pare, şi pe conducerea centrală a PNL. Fiindcă o altă explicaţie nu găsesc, pentru cele ce urmează. În aceste zile, în media naţională a apărut un advertorial electoral, asumat de Partidul Naţional Liberal, în care sunt glorificate realizările primarilor liberali din întreaga ţară. Titlul este sugestiv: “Miza alegerilor locale. Modelul PNL al dezvoltării: Cluj-Napoca, Reșița sau Sinaia. În 3 ani, Reșița a atras 160 milioane euro fonduri europene”.

Lăsăm însă puţin acest articol publicitar asumat de conducerea PNL, pentru a face un scurt popas la Timişoara. Acolo unde primarul (tot PNL-ist, mai puţin liberal) Nicolae Robu se laudă în fiecare zi că e campion mondial, nu doar naţional, la atras fonduri europene, iar cu el edil, Timişoara s-a dezvoltat în opt ani, cât cu alţii într-un secol.

Chiar zilele trecute, într-o postare în care se războia cu Oculta Mondială şi statul paralel, Robu scria pe Facebook:

Sunt convins că sesizați, cu toții, cum mobilizarea grupurilor de interese pentru acapararea Timișoarei atinge noi și noi cote! De ce oare?!

Pentru că Timișoara de astăzi e numai bună de pus mâna pe ea, așa, adusă DE DV. ÎMPREUNĂ CU MINE, CA PRIMAR, la cotele foarte înalte la care se situează, sub multiple aspecte:
•oraș dintre cele mai râvnite din Europa pt trăire în el -așa se explică faptul că cetățeni germani, francezi, italieni, austrieci etc. au optat să-și petreacă restul vieții în Timișoara!-
•oraș cu bani mulți la bugetul local, din care deja de 8 ani nu se mai poate “suge” și e “sete” mare
•orașul cel mai dinamic din România
•orașul cu cele mai mari investiții străine din România
•orașul cu cele mai mari exporturi
•orașul capitală culturală europeană
•orașul frumos, modern, calm, sigur, toate, repet, realizate de noi, ÎMPREUNĂ, DE DV., CU MINE CA PRIMAR, ALES DE DV.!”.

Aţi înţeles, Nicolae Robu a făcut din Timişoara cel mai şi cel mai oraş din întreaga galaxie.

Culmea, dar nu doar haterii nu sunt de acord cu el, ci chiar conducerea naţională a PNL. Şi revin la advertorialul amintit. În care “eroii”  sunt, aşa cum ne-am obişnuit, Emil Boc şi Ilie Bolojan. Cât e de lung articolul – şi e foarte lung – nu se pomeneşte niciun cuvânt despre Robu. În schimb, Boc şi Bolojan, la fiecare pas. Dar nu numai atât, la categoria edili competenţi e trecut şi primarul Reşiţei, Ioan Popa alias “Nelu Tăieţelu”. Care explică cum a reuşit să aducă 160 de milioane de euro din fonduri europene în oraş. Credeţi că a luat lecţii de la Robu şi Culiţă Chiş? Nici vorbă! Şi-a trimis mai mulţi angajaţi din primărie la Oradea, să deprindă acolo scrierea de proiecte. Culmea, ca să ajungă la Oradea, au trecut prin Timişoara mega-performantă la atras fonduri, dar nu au oprit. Dar nu doar atât.

“Succesele de la Cluj, Alba Iulia sau Oradea, pot și chiar vor fi înmulțite și răspândite în toată țara”, se mai arată în articol, şi se mai dă o listă cu oraşe conduse de primari PNL-işti competenţi: Piatra Neamț, Botoșani, Suceava, Călărași sau Măgurele. Timişoara apare într-o singură frază în întregul articol: “Ideea de „patrimoniu viu” dată de festivalurile de la Sibiu și Cluj, însuflețește de acum și vechi citadele ori cetăți restaurate la Alba Iulia, Timișoara, Oradea, Râșnov sau Feldioara, iar amenajarea de succes a canalului Bega din Timișoara este sursă de inspirație pentru un „coridor verde” al Someșului în Cluj.”. Despre Robu, nimic. E clar că Oculta Mondială şi grupurile de interese au pus mâna şi pe conducerea centrală a PNL.

 

 

 

 

 

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

6 minute ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

2 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

3 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

3 ore ago

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

6 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

21 de ore ago