Opinii

Jurnal de campanie (14). Sorin Grindeanu, aşteptat în Piaţa Operei, acolo unde a “reuşit” să adune 50.000 de oameni în 2017

Gata, PSD are conducere aleasă şi începe o nouă eră, cu preşedintele Marcel Ciolacu, şi prim-vicepreşedinţii Sorin Grindeanu şi Gabriela Firea în capul mesei. Ca un prim amănunt de culoare, Ciolacu (fost partener de vânătoare al condamnatului pentru terorism Omar Hayssam) a făcut echipă cu Grindeanu şi Dragnea (alt condamnat la puşcărie) la o celebră partidă de pescuit pe şi mai celebrul lac Belina.

Un al doilea amănunt de culoare, Gabriela Firea a fost prima care a dat atacul care a condus la debarcarea lui Grindeanu din funcţia de premier de chiar partidul său, în urmă cu trei ani. Revenit în politică, încă şeful ANCOM (10.000 de euro salariu lunar) a avut o primă “aroganţă” la adresa premierului: Ludovic Orban, în curând veți redeveni cel mai cunoscut șomer din România!”

Nu-i treaba mea să-l apăr pe “Şică Mandolină”, Dar o face extrem de bine liderul TNL Timiş, Cosmin Şandru, care-i aduce aminte lui Grindeanu de cum stă treaba cu şomajul, dar şi cum a “reuşit” să strângă 50.000 de timişoreni în Piaţa Operei. Lucru pe care l-a mai “reuşit” doar Ceauşescu, în decembrie 1989.

“Revenirea în politica românească a celui care a fost preșul pușcăriașului Liviu Dragnea este doar o reconfirmare a eşuării PSD, nimic mai mult. Pentru a atrage atenția în acest sens, tovarășul Grindeanu îl atacă pe premierul Ludovic Orban cu o declarație halucinantă care frizează bunul simț și minima educație politică. Mai exact, cel care a fost premier fără să fie șeful Guvernului (în realitate, nu a existat niciodată Guvernul Grindeanu, ci doar Guvernul pușcăriașului Dragnea) s-a referit la „șomerul” Ludovic Orban. Domnule Grindeanu, orice om cu bun simț știe istoria dumneavoastră și a lui Liviu Dragnea, cel care v-a uns premier. Și acum să vorbim despre șomeri. Poate că memoria vă joacă feste. Este motivul pentru care vreau să vă amintesc că Liviu Dragnea, fostul dumneavoastră stăpân, v-a trimis în șomaj, după ce propriul partid a votat la comandă demiterea dumneavoastră din postul de premier. O perioadă ați fost șomer, până ați pupat din nou inelul lui Liviu Dragnea, pentru o sinecură pe mulți bani publici, tocmai în ideea de a ieși din șomaj. În contextul declarațiilor dumneavoastră, m-aș bucura dacă ați avea minima decență de a vă da demisia astăzi din funcția de președinte ANCOM. Cu cât stați mai mult în această funcție, cu atât vă bateți joc de banul public. Demisia! (…) PS: Domnule Grindeanu, timișorenii vă mai așteaptă în Piața Victoriei, fieful democrației din România, unde ați mai adunat 50.000 de oameni în fatidica iarnă a lui 2017”, a scris Şandru pe Facebook. Nu mai e nimic de adăugat.

Un altfel de sondaj de opinie. Cote la pariuri

Şi dacă tot am pomenit de Gabriela Firea… Fie că ne place sau nu, ora exactă în politică şi nu numai se dă la Bucureşti. Tocmai de aceea alegerile pentru Primăria Capitalei reprezintă nu doar un mare interes, dar şi o miză enormă. Asta fiindcă indică şi trendul pentru alegerile parlamentare. Partidul care câştigă Bucureştiul, porneşte cu mari şanse şi la alegerile generale, spune o cutumă. În ultima perioadă, au apărut tot felul de sondaje de opinie în privinţa candidaţilor intraţi în cursă, cu date foarte diferite de la un sondaj la altul. Dincolo de aceste studii sociologice, tot în cheia unui sondaj pot fi citite şi cotele la pariuri ale principalilor candidaţi. Atenţie, casele de pariuri investesc bani aici, nu au parti-pris-uri politice, astfel că respectivele cote trebuie să fie apropiate de realitate. Ei bine, aceste cote îl arată pe Nicuşor Dan favorit. El are o cotă de 1,50. Pentru neştiutori, dacă mizezi pe victoria lui Dan un leu, primeşti înapoi, 1,50 în caz de victorie. Pe locul II vine Gabriela Firea cu o cotă de 2,40, în timp ce Traian Băsescu este pe ultima treaptă a podiumului. Cel care se tot laudă că deja a câştigat alegerile are o cotă de 9,50. Respectiv, dacă aveţi mare încredere în el, puteţi face un purcoi de bani. Investiţi un milion de euro şi câştigaţi 9,5 milioane în cazul victoriei fostului preşedinte. Urmează cu cote foarte mari: Ioan Sîrbu (Pro România) –  51,00; Călin Popescu Tăriceanu – 101,00; Florin Călinescu – 151,00; Ilan Laufer – 301,00. Sursa Unibet.

 

 

 

 

 

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Emblematica trupă Cargo va cânta la Buziaş, în weekend-ul următor , la “Aero West Bike Fest”

În weekend-ul următor, timp de două zile, la Buziaş va avea loc festivalul „Aero West…

O oră ago

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

17 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

19 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

22 de ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

22 de ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

23 de ore ago