Sănătate

Chestionar antiCovid pentru părinții elevilor în Timiș realizat de doctorul Virgil Musta și medici de la Spitalul de Boli Infecțioase

Doctorul Virgil Musta, alături de echipa de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara și Fundația de Ajutor Medical Profilaxis au realizat un chestionar online pentru părinți. Acesta durează două minute și poate fi completat atunci când își trimit copiii la școală.

Este, practic, un triaj epidemiologic online, care se recomandă a fi realizat zilnic. În două minute l-ați completat… Chestionarul este realizat de echipa doctorului Virgil Musta, care a vindecat sute de pacienți de Covid-19, la Spitalul Victor Babeș Timișoara.

Chestionarul online cuprinde câteva date de identificare ale părintelui, iar unele dintre întrebări sunt legate de contactele pe care le-a avut copilul în ultimele 14 zile și de prezența în ultimele două săptămâni a unor simptome asociate infecției cu noul coronavirus.

Formularul poate fi găsit aici: http://fundatiaprofilaxis.ro/infopandemie-scoala/

Cu toții suntem îngrijorați de acest risc, cel al infectării cu noul coronavirus și uneori decizia de a trimite copilul la școală sau a-l îndruma este foarte dificil de luat. Există riscul să ne scape un amănunt care să fie esențial în evoluția ulterioară a evenimentelor. Încă de la începutul pandemiei am spus că bătăliile împotriva noului coronavirus ar trebui date în afara unităților sanitare. Dacă vom ajunge să luptăm doar în spitale, în secțiile de Terapie Intensivă, pierderile noastre vor fi din ce în ce mai mari. Acest chestionar ne poate ajuta să prevenim, să începem lupta cât mai devreme. Să nu ajungem să acționăm când e prea târziu”, a declarat doctorul Virgil Musta, șeful Clinicii de Boli Infecțioase II de la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara și coordonator al proiectului “Conectați pentru sănătate în timpul pandemiei de COVID 19″.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

19 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

19 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

19 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

21 de ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

21 de ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

22 de ore ago