Nume altă dată relativ tabu în mediul public, gen Banat, au fost rostite la Bucureşti de Dominic Fritz, odată cu prezentarea oficială a primarilor care au câştigat pentru USR PLUS. Noul edil-şef al Timişoarei a menţionat trei proiecte de primă necesitate pentru care se va bate şi pentru care se va afla des în capitala ţării pentru a cere sprijin.
Un nou spital municipal, o infrastructură de transport mai bună şi sprijin „pe bune” pentru proiectul Timişoara Capitală Europeană a Culturii, sunt cele trei puncte menţionate expres de Fritz, la prima vizită oficială în calitate de (deocamdată) primar ales al oraşului.
Ani de zile, Nicolae Robu nu a ştiut cum arată drumul la Bucureşti pentru rezolvarea problemelor administrative ale oraşului, acum Dominic Fritz spune că va bate des acelaşi drum, până când se rezolvă problemele capitalei Banatului.
În discursul său oficial, el a avut o abordare inedită şi a menţionat că de la Timişoara vor veni soluţiile pentru restul României şi nu invers.
„Sunt foarte onorat şi bucuros să fiu la Bucureşti, pot să spun că de acum că o să mă vedeţi mai des aici. O să mă lupt pentru soluţiile pe care le putem oferi de la Timişoara României. Victoria noastră este o victorie a timişorenilor, un simbol pentru o Timişoară şi o Românie europeană. Cred că acest moment este o încheiere deficinitivă a tranziţiei, eu nu am avut nicio legătură cu comunismul. Oamenii au deschis un nou capitol pentru Banat, Timişoara şi România. Un stil politic care dispreţuieşte omul, care se bazează pe mediocru, nepotism, şi nu pe excelenţă se va prăbuşi. Cum Timişoara nu a mai acceptat aşa cred că nimeni în România nu va mai accepta şi nu o să mai pună botul la asemenea strategii politice, asta e ambiţia noastră în administraţia noastră, să fim un model de bună guvernare, transparenţă, deschidere faţă de cetăţeni, spirit inovativ în mediul privat, în administraţia publică, socoietate civilă, sunt aşteptările pe care le puteţi avea de la noi”, a declarat Fritz
Pe lîngă ce va oferi Timişoara ţării, Fritz vrea ajutor de la guvern pentru trei proiecte importante.
„Am spus că o să mă vedeți mai des la București pentru că avem niște proiecte strategice care cred că sunt importante nu doar pentru noi în Timișoara, ci pentru dezvoltarea României, de fapt. Vreau să numesc doar două, trei, pentru care o să mă lupt aici la București. Un proiect este un nou spital municipal cu care vrem să setăm un standard nou în infrastructura sanitară în România. Pentru asta o să avem nevoie și de fonduri europene și o să revin în curând la Guvernul României să cer ajutor. În al doilea rând, Timișoara, din păcate, a fost ignorată în ceea ce privește infrastructura mare, în jurul Timișoarei trebuie să ne conectăm mai bine, să ne folosim mult mai bine de poziția noastră geografică unică în țară, între București și Budapesta, cu tot respectul pentru toți colegii prezenți, Timișoara are o poziție unică, să se dezvolte ca un pol economic puternic, pentru asta avem nevoie de o racordare la autostradă, de infrastructură feroviară și așa mai departe. Eu mă aștept ca mai ales noul guvern condus de USR PLUS să investească în aceste priorități. Și în al treilea rând, știți că Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană în 2023 și vreau să spun spun foarte clar că acesta nu este un proiect timișorean, ci unul național. Noi vom reprezenta România în fața Europei, o să vină toată Europa să vadă cât de europeană este toată România și din cauza asta eu mă aștept la o susținere puternică din București, din partea capitalei. Să facem din aceasta un proiect naţional”, a mai spus Fritz.
Echipa Festivalului Rod s-a întors după gratii la începutul toamnei, cu proiecția filmului „Crulic. Drumul…
CATALIN SI CATALAINA SRL, în calitate de solicitant, cu sediul în sat Cerneteaz, comuna Giarmata,…
Cu ajutorul fondurilor europene, peste 3.000 de studenți din Timișoara și Reșița vor beneficia de…
Alfred Simonis, noul președinte al Consiliului Județean Timiș, spune că nu se va transforma, în…
Compania de termoficare anunță că a pornit și al doilea cazan de abur de la…
Un număr de șapte spații comerciale aflate în cartierele istorice Cetate și Fabric, sunt scoase…