Politica

Fritz, hotărât să meargă des la Bucureşti pentru proietele Timişoarei: Un spital municipal, infrastructură de transport şi Capitală Culturală

Nume altă dată relativ tabu în mediul public, gen Banat, au fost rostite la Bucureşti de Dominic Fritz, odată cu prezentarea oficială a primarilor care au câştigat pentru USR PLUS. Noul edil-şef al Timişoarei a menţionat trei proiecte de primă necesitate pentru care se va bate şi pentru care se va afla des în capitala ţării pentru a cere sprijin.

Un nou spital municipal, o infrastructură de transport mai bună şi sprijin „pe bune” pentru proiectul Timişoara Capitală Europeană a Culturii, sunt cele trei puncte menţionate expres de Fritz, la prima vizită oficială în calitate de (deocamdată) primar ales al oraşului.

Ani de zile, Nicolae Robu nu a ştiut cum arată drumul la Bucureşti pentru rezolvarea problemelor administrative ale oraşului, acum Dominic Fritz spune că va bate des acelaşi drum, până când se rezolvă problemele capitalei Banatului.

În discursul său oficial, el a avut o abordare inedită şi a menţionat că de la Timişoara vor veni soluţiile pentru restul României şi nu invers.

„Sunt foarte onorat şi bucuros să fiu la Bucureşti, pot să spun că de acum că o să mă vedeţi mai des aici. O să mă lupt pentru soluţiile pe care le putem oferi de la Timişoara României. Victoria noastră este o victorie a timişorenilor, un simbol pentru o Timişoară şi o Românie europeană. Cred că acest moment este o încheiere deficinitivă a tranziţiei, eu nu am avut nicio legătură cu comunismul. Oamenii au deschis un nou capitol pentru Banat, Timişoara şi România. Un stil politic care dispreţuieşte omul, care se bazează pe mediocru, nepotism, şi nu pe excelenţă se va prăbuşi. Cum Timişoara nu a mai acceptat aşa cred că nimeni în România nu va mai accepta şi nu o să mai pună botul la asemenea strategii politice, asta e ambiţia noastră în administraţia noastră, să fim un model de bună guvernare, transparenţă, deschidere faţă de cetăţeni, spirit inovativ în mediul privat, în administraţia publică, socoietate civilă, sunt aşteptările pe care le puteţi avea de la noi”, a declarat Fritz

Pe lîngă ce va oferi Timişoara ţării, Fritz vrea ajutor de la guvern pentru trei proiecte importante.

„Am spus că o să mă vedeți mai des la București pentru că avem niște proiecte strategice care cred că sunt importante nu doar pentru noi în Timișoara, ci pentru dezvoltarea României, de fapt. Vreau să numesc doar două, trei, pentru care o să mă lupt aici la București. Un proiect este un nou spital municipal cu care vrem să setăm un standard nou în infrastructura sanitară în România. Pentru asta o să avem nevoie și de fonduri europene și o să revin în curând la Guvernul României să cer ajutor. În al doilea rând, Timișoara, din păcate, a fost ignorată în ceea ce privește infrastructura mare, în jurul Timișoarei trebuie să ne conectăm mai bine, să ne folosim mult mai bine de poziția noastră geografică unică în țară, între București și Budapesta, cu tot respectul pentru toți colegii prezenți, Timișoara are o poziție unică, să se dezvolte ca un pol economic puternic, pentru asta avem nevoie de o racordare la autostradă, de infrastructură feroviară și așa mai departe. Eu mă aștept ca mai ales noul guvern condus de USR PLUS să investească în aceste priorități. Și în al treilea rând, știți că Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană în 2023 și vreau să spun spun foarte clar că acesta nu este un proiect timișorean, ci unul național. Noi vom reprezenta România în fața Europei, o să vină toată Europa să vadă cât de europeană este toată România și din cauza asta eu mă aștept la o susținere puternică din București, din partea capitalei. Să facem din aceasta un proiect naţional”, a mai spus Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

15 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

17 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

21 de ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

21 de ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

21 de ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

21 de ore ago