Ziaristu' de terasă

Jurnal de campanie (19) “Antitraseistul” Rareş Bogdan adus în Timiş să sprijine… candidaţii traseişti ai PNL. Bonus: un prieten al lui Liviu Dragnea

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan se află, timp de două zile, joi şi vineri, într-o vizită electorală în judeţul Timiş. Nu ştiu dacă la invitaţia lui Nicolae Robu sau din proprie iniţiativă, dorind să ridice nivelul PNL în organizaţia condusă, în afară de Robu, de fostul ţuţăr al Elenei Udrea, Alin Popoviciu. Şi iar nu ştiu cine i-a făcut programul lui Rareş Bogdan, cel care, în ultima perioadă, se jură că face icter negru de la câţi traseişti înghite PNL pe stomacul gol. N-o fi vina lui Bogdan, dar cine i-a făcut programul a făcut oarecum “mişto” de el”

Ei bine, una din vizite este la Şag, acolo unde Bogdan va pune umărul la alegerea candidatului PNL, Florin Luca, zis “Ţaga” în comună. Ori acest Luca este viceprimar al Şagului, din partea ALDE. E adevărat, nu-i primar, e viceprimar, dar tot traseist se cheamă. Ulterior, Bogdan merge la Giroc, acolo unde PNL merge pe mâna lui Dan Vîrtosu. Acesta este consilier local independent, după un fost mandat de consilier PSD. La începutul anului Vîrtosu acceptase oferta Pro România de-a candida la scaunul de primar. Şi asta după ce bătuse la uşa USR. Din cauza trecutului PSD-ist, USR-iştii i-au făcut o singură ofertă: locul 6 pentru lista de consilieri locali. Vîrtosu n-a acceptat, astfel că a ajuns candidatul PNL.  Dar el nu este traseist.

În fine, o ultimă escală a turneului în Timiş al “antitraseistului” Bogdan e la Dumbrăviţa. Acolo unde PNL merge pe mâna lui Sorin Drăgoi. Care nu e traseist (a fost însă apropiat de mai multe partide), dar şi-a făcut un titlu de glorie din prietenia cu Liviu Dragnea. Noroc pe Rareş Bogdan că nu este dus la Bethausen, acolo unde putea organiza o dezbatere foarte interesantă cu primarul adus din PSD despre rase şi etnii. Primar care, anul trecut, în timp ce o susţinea pe Viorica Dăncilă, era tare supărat că “Iohannis este de altă rasă”.

Cât despre poziţia lui Nicolae Robu vizavi de traseism, îi dau cuvântul cunoscutului jurnalist şi dizident Neculai Constantin Munteanu, cel care îi mai alina pe români, în perioada comunistă, de la microfonul Radio Europa Liberă: “VREMEA JEGURILOR MIGRATOARE. Nicolae Robu, primarul Timișoarei, președintele PNL Timiș și proaspăt vopsit: „Migrația politică nu e încurajată de PNL, dar este folosită în limite mici, cât timp legea o permite și cu criterii de evaluare.” Cu alte cuvinte, suntem niște curve, dar suntem și fete mari!”

 

Recent Posts

Intervenţie de suflet a salvatorilor din Buziaş

După-amiază însorită, dar cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o…

5 ore ago

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

8 ore ago

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

12 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

12 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

12 ore ago