Politica

Liberalii din Timiș, rezervați după închiderea urnelor. Robu: „Sunt încrezător, dar eu sunt un om responsabil și nu pot să mă aventurez”/FOTO

Liberalii au fost rezervați după ora 21.00, când au aflat rezultatele la exit-poll pentru București. S-au bucurat pentru Nicușor Dan, dar încă nu se știu rezultatele pe Timișoara și pe Timiș.

Nicolae Robu a spus că este încrezător, dar responsabil, în ceea ce privește rezultatul la Primăria Timișoara, unde candidează pentru un nou mandat.

„Sunt încrezător, dar eu sunt un om responsabil și nu pot să mă aventurez, pentru că votul este secret. Percepția publică, în stradă, în cartiere, mi-a fost mai favorabilă decât oricând de când sunt eu în politică. Oamenii veneau pur și simplu la mine și-mi făceau semne pe stradă, din mașini, deci favorabilitatea este extrem de ridicată. Numai că o comunitate ca a noastră are diverse segmente de populație, inclusiv segmente pe care nu le vezi manifestându-se, nu le simți în stradă, sunt mai puțin integrate în comunitate. La modul în care s-a dus campania, mie mi-a rămas un gust amar, asta o spun. Orice se poate întâmpla, pentru că, din păcate, multă lume este influențabilă, neavând informațiile toate, a să poată aprecia corect. Sufletul îmi spune că voi câștiga. Nu vreau să vă spun, dar sper ca după ce voi fi victorios, vă voi spune atunci despre un gust amar pe care îl voi avea alături de gustul dulce al victoriei. Vă mărturisesc de acum că voi simți alături de gustul plăcut al victoriei, inevitabil, acel gust amar care mi-a fost lăsat în toată această perioadă”, a spus Nicolae Robu după închiderea urnelor.

Alin Nica este de părere că PNL va câștiga atât Consiliul Județean, pentru președinția căruia candidează, cât și Primăria Timișoara.

„Eu zic că vom câștiga și Consiliul Județean și majoritatea primăriilor din județ. Și dacă domnul primar Robu a fost mai rezervat, eu sunt convins că vom câștiga detașat și Primăria Timișoara, cu un scor care nu va lăsa loc de interpretări. (…) Vom câștiga și majoritatea primăriilor din județ, conform estimărilor noastre. De luni încolo ne așteaptă patru ani de muncă, în care să dovedim, în care să arătăm că Timișul poate fi european pe de-a întregul și nu doar anumite părți din el. Cred că această palmă dată de electorat celor care și-au dovedit ineficiența este, sper, o învățătură de minte că nu se mai poate face politică doar mințind oamenii și că trebuie să vii cu chestiuni concrete și că trebuie să dovedești prin fapte, nu doar prin vorbe, dacă vrei să câștigi o poziție de responsabilitate. Cred că în urma acestei campanii și în urma acestor alegeri a câștigat experiența și competența, atât la Timișoara, cât și în județul nostru și oamenii au dat girul acelora care au cele mai mari șanse ca împreună să rezolve probleme cu care se confruntă județul și Timișoara și celelalte orașe și comune din județul nostru. Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când noi, aici, timișenii, avem șansa unică să avem atât președintele CJ, cât și primarul municipiului Timișoara, primarul municipiului Lugoj și majoritatea primăriilor din județ și în același timp să avem și guvernul și președintele României. Sper ca acești patru ani de auspicii favorabile din punct de vedere politic și administrativ să se concretizeze în acele proiecte majore pe care Timișul și Timișoara le așteaptă”, a declarat Alin Nica.

 

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

7 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

10 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

10 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

11 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

11 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

11 ore ago