Candidatul Pro România la funcţia de primar al Timişoarei, Marius Craina, solicită accesarea de urgenţă de fonduri europene pentru reabilitarea clădirilor în care se desfăşoară procesul de învăţământ din Timişoara. Pentru aceasta, el consideră că e necesară crearea în cadrul primăriei a unui departament specializat chiar pe atragerea unor asemenea finanţări.
Marius Craina a ales liceul Emanuil Ungureanu pentru lansarea Programului pentru Educaţie, care cuprinde planurile pe care acesta doreşte să le aplice pentru rezolvarea problemei spaţiilor dărăpănate din proprietatea municipalităţii, acolo unde se desfăşoară cursuri. Iar alegerea unui asemenea fundal nu a fost degeaba.
„Una din problemele uriaşe ale sistemului de învăţământ şcolar e legat de clădirile unde se desfăşoară procesul şcolar. Clasele funcţionează în clădiri vechi istorice. Nu e respectată siguranţa elevilor şi a personalului. E absolut obligatorie demararea unui proces de renovare a acestor clădiri. Foarte multe clădiri arată aşa cum nu sunt începute demarate proiecte de renovare. Fondurile necesare pentru renovarea acestor clădiri sunt deosebit de mari, din acest motiv e necesară atragerea de fonduri europene. E nevoie de un plan pentru fiecare, să ştim la ce să ne aşteptăm pentru fiecare dintre ele”, a declarat, joi, Marius Craina.
Pentru accesarea unor asemenea finanţări, e absolut necesară înfiinţarea unui departament specializat.
„La Primăria Timişoara atragerea de fonduri europene a fost extrem de lentă. E nevoie un deparament de specialişti, în care să lucreze persoane cu experienţă, care au mai lucrat în domeniu, şi care să accesze aceste fonduri pentru renovarea clădirilor”, a mai subliniat reprezentantul Pro România.
El a abordat şi unul dintre subiectele extrem de mediatizate ultima săptămână, din sectorul timişorean educaţional. Este vorba despre lipsa creşelor şi grădiniţelor care să asigure locurile necesare familiilor timişorene.
„Există un număr insuficient de creşe şi grădiniţe. Toate datele arată creşterea demografică în Timişoara, în ultimul an nu s-a sconstruit nicio unitate de învăţământ. În septembrie ajungem din nou în situaţia în care multe familii să nu poată să-şi înscrie copii la creşe şi grădiniţe. S-a ajuns în situaţia în care în unele grădiniţe o parte din spaţii au fost alocate pentru creşe, lucru care contravine Legii Educaţiei, care spune că grădiniţele intră în subordinea ministerului, iar creşele la primărie. Părinţii trebuie să meargă la grădiniţe private, să plătească sume importante, pentru că la cele de stat nu au locuri. Situiaţia spaţiilor mai crează o altă probemă. Ultimul an de grădiniţă e obligatoriu pentru a merge mai departe, în clasele 1 – 4. Ai două variante, fie grădiniţă privată, pe bani, fie să aştepţi eliberarea unui loc la cea de stat”, a mai declarat fostul director al Spitalului Judeţean Timişoara.
El s-a referit şi la o altă problemă, cea a burselor. Marius Craina insistă că municipalitatea nu acordă fondurile ncesare şcolilor, în aşa fel încât acestea să poată acorda bursele de merit, cuvenite, conform legislaţiei, celor care obţin de la media 8.50 în sus. În acest fel, copiii sunt privaţi de nişte bani care li se cuvin din plin.
Nu ruşii, ci PNL din bani publici a plătit campania electorală a lui Călin Georgescu!…
La scurt timp după ce conducerea primăriei timișorene s-a văzut în fața faptului împlinit, proiectul…
Primăria Timișoara scanează din aer, folosind inteligența artificială, cimitirele din Timișoara. Deși i s-a transmis…
Carla’s Dreams va fi formația care le va cânta timișorenilor din Piața Operei la ora…
Joi, Marcel Ciolacu s-a trezit asudat şi cu faţa la cearşaf. Probabil a visat peste…
Atunci când te confrunți cu provocarea renovării unei băi de dimensiuni reduse, fiecare centimetru contează.…