Administratie

Administrația Robu scapă de problema terenurilor pentru tineri și o plasează noii conduceri a municipalității

Primarul încă o zi în funcţie, Nicolae Robu, s-a spălat pe mâini de una dintre cele mai controversate probleme cu care a avut de lucru. În ședința aproape secretă de miercuri, consilierii locali au decis să scape de responsabilitatea rezolvării problemei terenurilor pentru construcția caselor pentru tineri, plasând rezolvarea acesteia noii administrații Dominic Fritz.

De aproape doi ani Primăria Timișoara jonglează cu soluții, anulări, amânări legate de acordarea terenurilor pentru tineri. Municipalitatea trebuia să acorde astfel de parcele, s-au întocmit liste, liste pe care au apărut tot felul de personaje cu greutate politică sau administrativă, dar și persoane care nu aveau dreptul la asemenea terenuri.

Întocmită pe baza legii 15 din 2003, lista a fost aprobată în martie 2019, dar terenurile nu au fost acordate nici acum. Ca dovadă că acolo au fost probleme, un control efectuat de Curtea de Conturi a identificat o serie de ilegalităţi, astfel că dosarele depuse trebuie reanalizate. Pentru cele 128 de parcele s-au înscris peste 200 de tineri. Terenurile au suprafețe de 252 mp, respectiv de 276 mp.

Unul dintre cele doar două puncte de pe ordinea de zi a ședinței cel puțin ciudate de plen a Consiliului Local Timișoara de miercuri, una semisecretă, s-a referit exact la aceste terenuri. Situația a fost explicată chiar de cel care ar fi trebuit să se ocupe de rezolvarea problemei, viceprimarul Farkas Imre.

„Având în vedere că cei care au intrat pe listă au deja proprietăți, iar legea spune că poţi să le dai teren doar atunci când nu au proprietăți, am considerat să suspendăm procedura până se închide măsura de către Curtea de Conturi”, a spus viceprimarul Farkas Imre.

Cum primarul Nicolae Robu nu pierde orice oportunitate să explice el care e situația problemelor din oraș, a intervenit, la rândul său.

„Nu se anulează acest proiect, ci se suspendă punerea în aplicare, punerea în aplicare rămânând în sarcina administrației viitoare”, a spus Robu.

Ceea ce explică perfect modul în care administrația Robu vrea să încheie imaculată acest mandat, scăpând de o responsabilitate care nu a putut fi rezolvată atât de mult timp.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

4 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

6 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

6 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

9 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

9 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

9 ore ago