Social

Cum să vă păstrați rochia de mireasă ca nouă după nuntă

Rochia dvs. de mireasă ar putea fi unul dintre cele mai scumpe articole de îmbrăcăminte pe care le achiziționați vreodată – ca să nu mai vorbim de faptul că este unul dintre singurele articole pe care le păstrați în urma zilei dvs. speciale. După ce ați cheltuit o mare parte din bani (și ați dedicat nenumărate ore) pentru rochia de mireasă perfectă, ideal ar fi să-i oferiți atenția pe care o merită, printr-o depozitare adecvată a rochiei.

Fie că este vorba de amintirile pe care le-ați creat în ea, de posibilitatea ca fiica dvs. să o poarte în ziua nunții sau de șansa ca nepoata să o folosească într-o zi ca o rochie de botez, îngrijirea corespunzătoare a unei rochii de mireasă vă asigura că aceasta va arată ca nouă, pentru toate aceste ocazii speciale.

Am adunat câteva sfaturi utile pentru a vă ajuta rochia să își păstreze culoarea, țesătura și forma.

Înainte de nuntă: mânuiți-vă rochia de mireasă cu grijă.

Cel mai bun mod de a vă asigura conservarea pe termen lung a rochiei de mireasă este să acordați o atenție suplimentară chiar și înainte ca cineva să spună „Da”. Dacă ziua specială nu a avut loc încă, urmați aceste sfaturi pentru a păstra rochia curată, premergător ceremoniei:

Evitați petele

Desigur, veți dori să vă feriți de orice lucru cu potențial de pete în ziua nunții, dar știați că polenul din flori ar putea fi unul dintre cei mai mari vinovați? Mai exact, polenul super-puternic găsit în crini. Desemnați o domnișoară de onoare care să fie în căutarea florilor care ar putea avea nevoie de atenție deosebită.

Transport în siguranță

Transportați rochia în husa de îmbrăcăminte corespunzătoare întotdeauna. Pentru mai multă siguranță atunci când călătoriți, înfășurați zone cheie, precum aplicațiile, cu hârtie de șervețel albă.

Așteptați până în ultimul minut

Îmbrăcarea rochiei ar trebui să fie unul dintre ultimele lucruri pe care le faceți înainte de a ieși pe ușă. În acest fel, puteți evita orice mâncare, băutură, machiaj sau pete de fixativ care ar putea face parte din procesul de pregătire.

După nuntă: păstrați-vă rochia în siguranță.

Dacă ați reușit să treceți prin ziua specială fără a avea daune reale, aveți noroc. Există totuși șanse ca rochia să nu se îndrepte direct spre curățătorie, după petrecere. Pentru a o păstra în siguranță, urmați aceste sfaturi esențiale:

Folosiți o husă de îmbrăcăminte

Înfășurarea rochiei în plastic reține umezeala, ceea ce înseamnă mucegai. Plasticul emite, de asemenea, vapori care vă pot îngălbeni rochia. Depozitați rochia de mireasă în husa de îmbrăcăminte potrivită, departe de lumină.

Așezați-o plat (sau atârnați-o corect)

Așezați-o cât mai plat posibil. Dacă trebuie să vă atârnați rochia, agățați-o de suporturile situate în interior (niciodată de umeri) pentru a evita întinderea și lăsarea cusăturilor. Fiecare rochie este specifică, așa că întrebați specialiștii din salonul dvs. cum ar trebui să fie depozitată după nuntă.

Lăsați curățarea pe seama experților

Curățarea unei rochii de mireasă este un proces dificil. O mișcare greșită ar putea înrăutăți pata. Amintiți-vă că uneori cea mai bună soluție este să lăsați petele așa cum sunt, până când acestea pot fi tratate profesional de curățătorii speciale pentru rochii de mireasă.

Nu așteptați mai mult de șase luni pentru a vă curăța rochia profesional. Dacă este de mătase, nu ar trebui să așteptați deloc. Imediat după nuntă, unele pete sunt nevăzute, dar se pot dezvolta în timp. De exemplu, băuturile transparente (alcool sau apă minerală) se usucă, dar se oxidează, iar transpirația pe căptușeala rochiei poate, de asemenea, să decoloreze rochia și să o facă să devină fragilă, în timp.

Când duceți rochia de mireasă la o curățătorie profesională, vă puteți aștepta la următoarele:

  • Curățare detaliată, dar delicată, spălată manual (unele locuri folosesc chiar și solvenți organici, fără substanțe chimice nocive sau înălbitori)
  • Tratament cu ingrediente speciale pentru îndepărtarea petelor vizibile
  • Tehnici diferite, utilizate în funcție de vârsta, culoarea și țesătura rochiei, precum și diverse mărgele, paiete și perle.

Nu uitați să întrebați dacă curățarea se face la fața locului, cum ambalează rochia după curățare și dacă au garanție.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

11 ore ago

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

12 ore ago

Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident

Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…

12 ore ago

CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…

13 ore ago

Lista proiectelor de pe lista suplimentarelor e prea stufoasă. O consilieră locală de la AUR vrea limitarea acestei proceduri

Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…

13 ore ago