Sport

Duel de tradiție, pe teren neutru: Politehnica – Minaur

Handbaliștii de la SCM Politehnica revin la Sfântu Gheorghe, pentru a disputa de această dată o singură partidă, pe teren neutru, în Liga Zimbrilor. În noul format, alb-violeții întâlnesc Minaur Baia Mare, un adversar de tradiție și marea rivală regională de altădată a grupării de pe Bega.

Chiar dacă raportările privind cazurile COVID-19 sunt îngrijorătoare și în orașul din Covasna, iar folosirea sălilor de sport este, teoretic, restricționată, echipele vor disputa jocurile acestei etape: ”Noi nu am primit, pe adresa clubului, nicio informare cum că nu s-ar desfășura competiția și să nu plecăm, ci dimpotrivă au fost semnale pe căi neoficiale prin care ni s-a comunicat că nu e niciun fel de schimbare și meciul va avea loc. Asta ne obligă pe noi să pregătim meciul în mod normal, iar ce ne așteaptă acolo vom vedea”, a spus înaintea plecării, antrenorul Vlad Caba.

După turneul precedent, de la Sfântu Gheorghe, timișorenii nu s-au confruntat cu probleme medicale deosebite, ele fiind rezolvate în timp utile. Rămână, însă, problema birocratică privitoare la cei doi jucători sârbi:

”Nu putem beneficia de aportul portarului Milenkovic și interului Slavuljica chiar dacă am ajuns la etapa a 10-a… e destul de îngrijorător, dar așa cum am făcut față nivelului fără ei, până acum, așa vom încerca să jucăm și de data asta”, a mai declarat tehnicianul timișorean.

De partea cealaltă, Minaur nu a avut lotul complet în turneul început acum trei săptămâni, Vlad Caba fiind sigur că datele problemei vor sta altfel atunci când va venit vorba de prestația în teren. ”Principalul” SCM Politehnica e convins că și băieții pe care-i antrenează se vor ridica la un nivel comparabil replicii pe care a dat-o Constanței, când a reușit cea mai frumoasă victorie de până acum din această toamnă: ”Vom încerca să avem cel mai bun joc posibil la momentul disputării partidei”, a mai spus Caba. Întâlnirea e programată vineri, de la ora 18,25, în transmisiune directă la TVR 1, fiind penultima din programul rundei a 10-a a Ligii Zimbrilor.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

3 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

18 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

19 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

21 de ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

22 de ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago