Trecerea la ora de iarnă în 2020 se va face în noaptea dintre sâmbătă (24 octombrie) și duminică (25 octombrie). Ceasurile se vor da înapoi cu o oră, iar ora 4:00 va deveni ora 3:00, astfel că vom dormi cu o oră în plus. Va fi cea mai lungă zi din an, cu 25 de ore.
Specialiştii avertizează că trecerea la ora de iarnă poate afecta echilibrul nutriţional, dând peste cap metabolismul. Astfel că, elementul principal pe care nu trebuie să îl uităm iarna este vitamina C. Un alt efect asupra sănătăţii pe care îl are trecerea la ora de iarnă este accentuarea stărilor de depresie.
În perioada orei de iarnă, diferenţa dintre ora României şi Timpul Universal (GMT) va fi de două ore, spre deosebire de trei ore, în ora de vară.
Se va reveni la ora de vară când ceasurile se dau înainte cu o oră și ora 3:00 va deveni ora 4:00, în ultimul weekend din martie 2021.
Potrivit unui comunicat al CFR Călători, schimbarea orei nu modifică mersul trenurilor în vigoare.
O directivă europeană din 2001 reglementează schimbarea orei prin trecerea la ora de vară şi invers. Toate statele europene îşi schimbă ora în ultimul weekend din martie şi ultimul weekend din octombrie. În ţările care aplică această schimbare a orei, procesul nu va fi simultan din cauza diferenţei de fus orar.
Potrivit primelor rezultate de tip exit-poll, în turul II al alegerilor prezidenţiale se vor confrunta…
Secțiile de votare din Complexul Studențesc, dar și deja celebra (electoral) localitate Dobrești, acolo unde…
La ora 18.00, la trei ore după deschiderea secţiilor de vot, în judeţul Timiş prezenţa…
Eugen Dogariu, senator de Timiș, spune că la vot a ales ”calea sigură pentru Timiș”.…
Candidat la un loc de senator pe lista PNL, fost viceprimar al Timișoarei, actual consilier…
La ora 12.00, la cinci ore după deschiderea secţiilor de vot, în judeţul Timiş prezenţa…