Primăria Timişoara

Pădurea Verde, oficial la Primăria Timişoara. Primarul Robu e bucuros, dar plin de regrete, pentru cu nu l-a ajutat „partidul meu”

Ultimul punct de bifat pe lista celor necesare ca Pădurea Verde să treacă la Primăria Timişoara, aprobarea de facto a consiliului local, un moment mai mult birocratic, în fost înfăptuit într-o nouă şedinţă extroaordinară a aleşilor oraşului, convocată cu doar câteva ore înainte, în sistem online. Primarul Robu a adus vestea cu bucurie, dar, în acelaşi timp, cu mari regrete pentru că decizia transferului a venit mult prea târziu şi că nu l-a ajutat nici măcar „partidul meu”.

Gata, Pădurea Verde e a municipalităţii timişorene. S-a aprobat preluarea şi în consiliul local, acum noua administraţie numai bine se poate apuca să amenajeze cele 520 de hectare de pădure, să pună băncuţe, foişoare, să facă piste de biciclete şi de alergare.

Robu a făcut cerere, pe vremea lui, în miez de noapte chiar înainte de alegeri s-a aprobat de guvernul liberal transferul, dar cam prea tâziu… Ajungerea Pădurii Verzi în patrimoniul primăriei nu a mai reuşit să-l ajute pe Nicolae Robu să menţină primăria liberală. Iar acesta e plin de regrete…

„Eu am făcut cererea cu mult timp în urmă, încă pe vremea fostei guvernări. Dar s-a aprobat doar acum, foarte târziu, nici în timpul acestei guvernări, cea a, eu îi numesc partidul meu, nu a fost rezolvată, decât acum, târziu”, a spus, cu vocea tremurândă, (încă) actualul primar.

El a anunţat că nu va fi uşor să fie reamenajată pădurea ca fiind una „parc”, regulile fiind stricte. El a repetat acelaşi discurs pe care l-a avut în conferinţele de presă unde anunţa înante de alegeri succesul transferului.

„În demersurile noastre era vorba de o suprafață mai mare. Ni s-a aprobat acum transferul a circa 520 de hectare, care reprezintă pădure propriu-zisă. Anumite zone care sunt în interiorul acestei suprafețe, cu statut de diverse, urmează să fie transferate în două-trei săptămâni. Pentru că e mult mai simplu acel transfer acum. Am solicitat transferul pentru a putea amenaja pădurea ca pădure-parc, se poate face după reguli foarte stricte. Indiferent cine va fi în diversele funcții, pe viitor mai apropiat sau îndepărtat, regulile sunt foarte clare. Nu se taie copaci cu ocazia amenajărilor, nu se permite folosirea de betoane, de metal, de plastic, ci toate amenajările se fac cu lemn, cu funii, cu materiale de genul acesta, naturale. Va trebui, pe viitor, după părerea mea, să se organizeze un concurs de soluții”, conform lui Nicolae Robu.

Cu această preluare, primăria rezolvă şi altă problemă, cea a spiaţiului verde care lispeşte oraşului şi pentru care municipalitatea a fost deja luată la întrebări. Cumva artifical (în oraş nu apar brusc spaţii verzi), acum problema se rezolvă.

„Toți indicatorii noștri sunt mai buni de acum, dar eu nu am acționat pentru asta. Am făcut demersurile pentru că pădurea nu folosea orașului la altceva decât, sigur, la contribuția la o calitate mai bună a aerului. Trebuie să avem piste de biciclete, locuri de promenadă, piste de alergare, de jogging, ceva de genul parcurilor de aventură, cu tiroliene”, a mai menţionat Robu

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

2 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

17 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

18 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

20 de ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

21 de ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago