Diverse

Pe jos, pe autostradă sau pe câmp, spre Vestul Europei. Afgani reținuți la granița de Vest

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat șapte cetăţeni din Afganistan care au încercat să treacă ilegal în Ungaria, pe jos sau ascunşi în mijloace de transport, pentru a ajunge în state din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au depistat trei cetăţeni străini, care se deplasau pe jos, pe autostrada A1, spre teritoriul Ungariei şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Este vorba despre doi bărbaţi şi un minor din Afganistan, care zilele trecute căutau drumul spre Vestul Europei. Adulţii au vârstele de 18 şi 25 de ani, iar minorul are 16 ani. Poliţiştii de frontieră au reţinut alte cinci persoane care se deplasau pe jos, pe terenurile agricole, îndreptându-se spre teritoriul Ungariei şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Cetățenii străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Nădlac, unde s-a stabilit că sunt cinci minori din Afganistan, cu vârstele cuprinse între 11 şi 17 ani.

Cetăţenii afgani au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge ilegal în ţări din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la încălcarea regimului frontierei de stat față de toţi cetăţenii străini depistaţi, urmând ca la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

15 minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

15 minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

28 de minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

36 de minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

O oră ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

14 ore ago