Primăria Timişoara

„Rebeliune” de final de mandat. Consilierii locali timişoreni au picat cu brio un proiect de hotărâre pe care primarul Robu l-a promovat

Consilierii locali timişoreni au reuşit din nou să se certe degeaba. Dar, parcă acum pe final de mandat (mulţi nu se mai regăsesc în noul CLT) au avut mai mult curaj. De această dată, motivul pentru ridicat tonul a fost o clădire nefolosită şi un proces verbal incomplet întocmit, dar numai bun de o dispută verbală de final.

O clădire nefolosită prea mult şi un proces verbal făcut „birocratic” fără prea multe precizări, dar trimis undeva unde trebuie, au fost ingredientele disputei de final de mandat la Consiliul Local Timişoara. Gabriela Popovici, consilier PSD, l-a atacat pe un Nicolae Robu resemnat, puţin dispus la ceartă, parcă un pic „miere” pentru rezolvarea disputei. Motivul: conform unui proces verbal, transmis directoarei de la Liceul Ferdinand de către cei de la Primăria Timişoara, se spunea ca aceasta să transmită către Liceul de Arte, care funcţionează în aceeaşi „platformă”, atelierul şcoală. De aici a pornit o jumătate de oră de contre şi discuţii, explicaţii, etc.

Popovici a citit procesul verbal în care spunea alb pe negru cedarea atelierului şcoală, iar ea a considerat că aşa ceva nu e ceva normal, ca unui liceu tehnologic să i se ia … atelierul şcoală.

Nelămurit, primarul Robu a spus că nu se poate aşa ceva, că e vorba de altă clădire, una care ar fi dezafectată, care e folosită pe post de deopzit de ajutoare acordate de primărie, de la UE, şi nicidecum atelierul-şcoală de la Ferdinand, care este funcţional şi a fost renovat chiar de municipalitate cu contribuţia mai multor firme. S-au dat telefoane în live-ul şedinţei extraordinare de plen şi s-au cerut lămuriri. Care, de fapt, au venit de la viceprimarul Dan Diaconu, el precizând că, de fapt, nu e vorba de acel atelier şcoală ci de unul dezafectat, care a aparţinut liceului Tănăsescu, fiind în prezent dezafectat, dar care în cartea funciară apare cu această destinaţie, ceea ce ar explica denumirea din procesul verbal.

Momentul a adus „luminarea” problemei, procesul verbal nu spunea prea multe şi de aici confuzia. Dar explicaţia respectivă nu a adus şi închiderea disputei. Şi mai curajos a fost secretarul primăriei Caius Şuli, care a dorit să precizeze că proiectul respectiv de hotărâre nu ar avea aprobarea comisiei juridice, din cauza unui aviz de la Inspectoratul Şcolar. Şi de aici au apărut noi discuţii, dacă e nevoie sau nu de acel aviz de la Inspectorat. Primarul Robu a insistat că nu şi că de aceea a acceptat să-şi pună semnătura pe document. Totuşi, în ciuda solicitărilor, el a refuzat să retragă proiectul de la vot, probabil bazându-se pe unanimitatea clasică de care el beneficia (aproape) permanent şi s-a mers la vot. Iar proiectul a picat cu brio, cu trei voturi pro şi 11 abţineri.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Simonis și Fritz s-au pus de acord. PNL pare să fi fost de acord

Așa cum debanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…

45 de minute ago

CSM Lugoj a terminat anul 2024 în forţă, cu o victorie categorică

Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…

O oră ago

A furat dintr-o maşină parcată în Brestovăţ! Unde l-au prins poliţiştii

La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…

3 ore ago

ABA Banat investește 29 de milioane de lei în consolidarea și reprofilarea malurilor râului Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…

5 ore ago

Geaba Bolojan! După un ostaş în fruntea ţării, PNL propune un şomer în fruntea ţării

La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…

5 ore ago

La Timișoara continuă modernizarea rețelei de termoficare a orașului

13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…

5 ore ago