Administratie

Un pompier din Timiș, care mergea spre locul de muncă, împreună cu soția, a sărit în ajutorul unui șofer rănit în accident, între Șag și Timișoara

Un pompier care venea, în această dimineață, spre locul de muncă – Detașamentul 2 Timișoara, a intervenit la un accident între Șag și urbea de pe Bega. Un bărbat era întins pe drum… Pompierul și soția lui au rămas lângă victimă, menținându-i capul și poziția corpului în poziția inițială…

Astăzi, în jurul orei 06:40, plt.adj. Nicolae Marius Georocean,u în timp ce se deplasa împreună cu soția, cu autoturismul proprietate personală, la serviciu, a observat că pe drumul european E70 (între loc. Șag și Timișoara) traficul se desfășura cu dificultate. Sesizând că ar putea fi o situație de urgență, acesta a depășit coloana de mașini și a oprit în afara spațiului carosabil, în zona autoturismului aflat pe avarii.

Acolo a observat că o persoană în vârstă, de sex masculin, se afla întinsă pe partea carosabilă (posibil victimă a accidentului). Având în vedere că traficul nu era blocat și exista pericolul producerii unui nou accident, acesta și-a rugat soția și cumnatul să fie atenți la trafic, să îmbrace o vestă reflectorizantă și să încerce să încetinească/devieze fluxul de mașini.

„În tot acest timp, colegul nostru a evaluat starea de conștiență a victimei și leziunile vizibile pe care aceasta le prezenta, solicitând totodată persoanelor prezente la locul accidentului să sune la 112.

După prima evaluare, victima era conștientă, prezentănd leziuni la cap și fractură închisă a membrului inferior drept. Ținând cont că victimei i se putea agrava starea, colegul nostru și-a rugat soția (asistent medical urgentist) să îl ajute cu o evaluare mai amănunțită. Ambii au rămas lângă victimă, menținându-i capul și poziția corpului în poziția inițială, până la ajungerea unui echipaj SMURD din cadrul Detașamentlui 2 de Pompieri Timișoara (subunitate la care cadrul militar activează).

În momentul sosirii echipajului de prim-ajutor, subofițerul a luat de pe ambulanță conurile de semnalizare, a balizat zona si a asigurat fluidizarea traficului. În acest timp soția acestuia a sprijinit acțiunile personalului paramedical, predând pacientul fără să i se agraveze starea”, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

16 minute ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

34 de minute ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

46 de minute ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

60 de minute ago

Salonul Industriei Ușoare, la o nouă ediție din 2024

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește în perioada 22 – 26 mai o…

O oră ago

Grupul Maxagro a deschis la Gătaia noul sediu al Maxutil/Foto

Grupul Maxagro a inaugurat, la Gătaia, noul sediu al companiei Maxutil, parte a grupului. Compania…

O oră ago