Social

Universitatea de Științe Agricole Timișoara, proiecte de o sută de milioane de euro din fonduri europene

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara dorește să acceseze fonduri nerambursabile de aproximativ 100 de milioane de euro în noul ciclu de finanțare. În jur de 12 persoane lucrează permanent pentru acest obiectiv, dar numărul efectiv de persoane care se alătură proiectelor, ajunge la câteva zeci, fiind vorba despre studenți și cadre didactice care s-au alăturat proiectelor individuale.

Sunt deja numeroase proiecte care au fost întocmite, altele sunt în curs de elaborare, dar scopul este unul clar: atragerea de fonduri europeme.

”Ne poziționăm ca jucător important pe piața de cercetare inovare, în condițiile în care domeniul nostru face parte din sectorul bioeconomic, specializare agroalimentar. Vrem să aducem în echipă mulți studenți și cadre didactice, să depunem câte un proiect pe toate axele. Am realizat o strategie în direcțiile în care vrem finanțare Scopul nostru este să aducem finanțare cu câte un proiect pe fiecare axă pentru care suntem eligibili”, a declarat Gabriel Șuster, coordonator al Unitatății de Management a Proiectelor cu Fonduri Europene din cadrul USAB.

La Timișoara se dorește și crearea unei adevărate baze de date genetice, în care să fie incluse informații despre plantele și animalele din această parte a țării.

“Universitatea noastră a lansat solicitarea către ADR Vest Timișoara. USAMVB este o instituție integratoare, alături de CJT și institutele de cercetare Lovrin, Caransebeș, Miniș, Arad, dar și de alte instituții din sectorul amplu al agriculturii din Timișoara, județul Timiș, Arad și Caraș Severin. Astfel, noi solicităm o finanțare de 44 milioane de euro pentru a revigora genetica românească, inputurile pentru agricultură, necesare fermierilor. Suntem încrezători în produsele din UE sau din altă parte, dar vrem să încurajăm inputurile și genetica românească pentru agricultură. E un proiect depus de noi pentru a fi finanțat. În activități participă și specialiști din cele trei județe, dar și de la celelalte trei universități de stat din Timișoara: UVT, UMFT și UPT”, a spus Cosmin Popescu, rectorul universității timișorene.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

10 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

13 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

14 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

15 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

15 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

17 ore ago