Consiliul Judeţean Timiş

Moșnița e în continuare blocată de lucrările de extindere a drumului județean și cele la Drumul Boilor/VIDEO

Lucrările la lățirea drumului județean care traversează Moșnița Nouă, aflat în administrarea Consiliului Județean Timiș avansează, dar mai e destul de lucrat. De asemenea, un alt șantier care afectează viața celor care locuiesc în această localitate, cel de la Drumul Boilor, pare mult rămas în urmă, iar dublat cu scăderea temperaturilor exterioare, finalizarea șantierului pare destul de departe.

Cei care trăiesc în Moșnița au parte în aceste zile de o circulație rutieră dificilă, aceasta pentru că se lucrează la două dintre cele mai importante căi de acces rutier, drumul județean 592, dar și Drumul Boilor, sunt în plin șantier. Ca o minune, pentru constructori nu și pentru locuitori, Moșnița este în carantină, iar circulația rutieră care vine dinspre Buziaș a fost teoretic deviată pe altă rută spre Timișoara, cu în jur de o sută de kilometri mai lung.

Afectat de deviere nu este Drumul Boilor, sau mai bine spus șantierul de aici. Proiectul aparținând de Primăria Timișoara oferă o legătură utilă, alternativă, între oraș și comuna periurbană, pornind de pe strada Albăstrelelor. O serie de imagini furnizate de un cititor al debanat.ro (Horia Berariu), arată că pe șantier există ceva activitate, dar vedem doar câteva utilaje și niște muncitori împingând roabe, care lucrează la montarea de borduri. Vedeți mai jos stadiul întârziat al lucrărilor. Administrația Robu anunța finalizarea lucrărilor în luna decembrie, aceasta pare puțin realizabilă, mai ales dacă ne gândim că există și un sens giratoriu la intersecția cu Centura Sud, a cărei realizare nu a fost nici acum lămurită. Șoseaua de legătură care pornește de pe strada Albăstrelelor din Timișoara are doar doi kilometri lungime, proiectul include și realizarea de trotuare și piste de biciclete.

Lucrările de extindere la patru benzi a DJ 592, de la ieșirea din Timișoara și până la ieșirea din Moșnița par ceva mai vioaie, aici și circulația rutieră este mai ridicată, dar putem vedea că platforma pentru extindere a fost deja realizată, fiind și porțiuni bune unde s-a turnat asfalt. Vedeți mai jos imagini cu șantierul. Drumul vizat pentru extindere are lungimea de 4,1 kilometri.

Imagini Drumul Boilor

Imagini DJ 592

 

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

38 de minute ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

O oră ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

14 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

14 ore ago