Administratie

Prefectura Timiş analizează oportunitatea intrării în carantină a municipiilor Timişoara şi Lugoj

Pentru Timișoara și Lugoj se face o analiză privind instituirea carantinei, pentru următoarele 14 zile, transmite Instituția Prefectului Timiș. Analiza o face Direcția de Sănătate Publică – DSP.

Rata de infectare cu Covid-19 este 8,3 la Timișoara și 7,11 la mia de locuitori la Lugoj. În unele localități unde s-a instituit carantina în urmă cu două săptămâni, măsura va rămâne instituită, cel mai probabil, încă 14 zile. Sunt opt localități din Timiș, care mâine, la 5 dimineața, ar trebui să iasă din carantină, dar la Moșnita Nouă, Giroc, Ghiroda, Dudeștii Noi și Dumbrăvița numărul de cazuri nu a scăzut, iar rata de incidență a crescut, deci aici s-ar putea prelungi carantina. O decizie finală în ceea ce privește prelungirea sau ridicarea carantineri va fi luată de Institutul Național de Sănătate Publică, în urma analizei trimise de DSP Timiș.

Prefectul județului Timiș a făcut o informare privind situația de la nivelul celor 8 unități administrativ-teritoriale aflate în carantină, care ar trebui ca mâine, la ora 5, să încheie cele 14 zile de carantinare. A reieșit faptul că la Moșnita Nouă, Giroc, Ghiroda, Dudeștii Noi și Dumbrăvița numărul de cazuri nu a scăzut, iar rata de incidență a crescut, astfel că Direcția de Sănătate Publică Timiș analizează dacă se impune prelungirea carantinării. O analiză privind necesitatea carantinării se face, de către Direcția de Sănătate Publică, și pentru municipiile Timișoara și Lugoj. Totodată, prefectul Liliana Oneț a punctat faptul că sâmbătă, orașele Ciacova și Sânnicolau Mare își încheie perioada de carantinare. Iar dacă la Ciacova se observă un trend descrescător vizibil, la Sânnicolau Mare acesta nu este descrescător, iar DSP analizează dacă se impune prelungirea măsurii de carantinare”, transmite Prefectura Timiș.

Prefectul Liliana Oneţ a cerut primarilor să țină în permanență legătura cu cetățenii, recomandarea fiind evitarea oricăror întâlniri, fără a respecta normele de protecție, chiar dacă este vorba de rude apropiate. În acest moment este o răspândire comunitară a coronavirusului și toată lumea trebuie să fie conștientă de importanța măsurilor de protecție.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

11 minute ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

O oră ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

2 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

4 ore ago

„Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, un eveniment de succes cu peste 1000 de participanţi, a ajuns la final

Emoţii, competivitate, premii şi mulţi participanţi la un eveniment de marcă organizat anual de UPT.…

4 ore ago

Horticultura continuă lucrările de întreținere în cimitirele pe care le administrează

Angajaţii societăţi Horticultura continuă lucrările de întreținere în cele două cimitire pe care le administrează,…

6 ore ago