Primăria Timişoara

Contractele pentru garajele din Timișoara mai rămân o perioadă semnate pe un an și nu pe trei

Chichițele avocățești și modul de redactare a textului au amânat, cel puțin pe moment, ideea trecerii semnării pe trei ani a contractelor de închiriere a terenurilor de sub garajele timișorenilor, scăpate de marea ”epurare” edilitară din epoca Nicolae Robu. Consilierii locali s-au speriat puțin de faptul că dacă ”garajiada” ar porni din nou, municipalitatea nu ar putea să dea afară de pe terenurile vizate, la fel de ușor, dacă acele contracte ar urma să fie semnate pe trei ani, așa cum Primăria Timișoara dorea.

Niște avocați cu știință ar putea bloca rezilierea contractelor de închiriere a respectivelor terenuri, chiar dacă în noile contracte semnate sunt prevăzute clauze care, teoretic, ar permite realizarea operațiunii fără a se mai apela la justiție. Consilierii locali au dezbătut minute bune problema și, în ciuda argumentelor și a asigurărilor că aceste noi contracte sunt ”beton”, nu au reușit să ajungă la un acord pentru trecerea de la un an la trei ani a duratei acestor acorduri.

”Am sta două – trei luni pe an doar să scriem și să semnăm asemenea noi contracte”, spunea Adrian Bodo, șeful Direcției Fiscale a Primăriei Timișoara, referindu-se la situația în care an de an contractele ar fi reînnoite.
Municipalitatea dorește să scape exact de această birocrație inutilă, dar și de consumul la fel de inutil de resurse alocate unei operațiuni care ar include, an de an, peste 4000 de asemenea contracte pentru tot atât de multe dosare.
Consilierii au analizat, au încercat adăugarea de articole și mai ”beton”, unele chiar se suprapuneau pe același scop, iar până la urmă au ajuns la concluzia că textul proiectului nu e atât de perfect. Soluția, primarul Dominic Fritz a decis să retragă proiectul de la vot, cel puțin până ce acel text e făcut să fie unul ideal.

„Vrem, pe de o parte, să debirocratizam aceste mii de contracte, semnate an de an, cred ca e un consens ca asta este intenția. Dar, pe de alta parte, vrem să ne acoperim juridic că oricând pentru lucrări sa putem rezilia într-un mod sigur si rapid aceste contracte. Eu retrag proiectul ca să găsim o variantă juridică ce atinge ambele obiectivele pentru ca nu avem nicio graba acum, aceste contracte, pentru anul în curs, sunt deja la semnat la mine”, a anunțat Dominic Fritz.

Deci, cel puțin deocamdată, proiectul nu a fost votat, dar e sigură reintroducerea acestuia pe ordinea de zi a plenului, toți consilierii locali fiind de acord cu utilitatea inițiativei.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

2 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

2 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

9 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

9 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

9 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

12 ore ago