Șantierul de pe strada Grigore Alexandrescu, pornit pe post de reclamă electorală înainte de alegerile locale, dar total blocat din cauza problemelor constatate în teren, este cel mai bun exemplu despre cum s-a lucrat la investițiile primăriei până acum, spune Dominic Fritz. Ei bine, dezvoltarea în forță devine istorie, acum se va merge mai încet, dar bine calculat, pentru a nu mai apărea asemenea șantiere blocate, mai spune acesta.
Dezvoltarea în forță a lui Nicolae Robu e lăsată în altă epocă, acum fiecare proiect de investiții promovat va fi măsurat și calculat de două ori înainte de a se porni lucrările, fiecare licitație va fi analizată și bine întocmită, special pentru a nu se mai ajunge în situația de pe Grigore Alexandrescu, unde totul e blocat pentru că pe teren s-au descoperit niște stâlpi care au blocat investiția.
”Pe strada Grigore Alexandrescu problema e cu stâlpii de curent, care nu au fost incluși în proiect. Acel șantier e oprit, după ce în campanie au fost pornite lucrările și apoi blocate. Să vedem ce putem face, dacă trebuie schimbat proiectul, trebuie să vedem dacă trebuie să mai investim și alți bani acolo”, a spus Fritz.
Acum în activitatea primăriei va urma schimbarea de optică a modului de lucru.
”Trecem de la abordarea de dezvoltare grăbită, în care se fac greșeli de proiectare, sunt probleme în caietul de sarcini, de licitație, trebuie să trecem la o abordare în care primează calitatea, mentenanța investițiilor. Aceasta costă multă energie, dar merită. Va fi un nou sistem al calității”, a mai declarat primarul.
Fritz recunoaște că nu s-a plimbat pe șantierele orașului, așa cum obișnuia să facă predecesorul său. De problema plimbatului pe șantiere se va ocupa acum viceprimarul Ruben Lațcău, alături de consilierul primarului, Rudolf Graef.
”Fosta direcție tehnică, cea cu numele foarte lung, care nici nu se poate pronunța de lung ce e, este acum în subordinea viceprimarului. El a fost pe șantiere, are împreună cu Rudi (n.r. Graef), care e avocatul calității, are întâlniri cu cei din Direcția Tehnică, inclusiv cu directorul de la SDM pe această temă. Ideea este de a transmite acest semnal, de abordare calitativă”, susține primarul.
El a spus că se va trece la o altă abordare și pe o altă problemă, extrem de sensibilă pentru timișoreni, anume partea ”verde” a Timișoarei.
”Am avut discuții cu Direcția de Mediu, societatea Horticultura și Asociația Peisagiștilor, am abordat problema toaletării copacilor, vom face un atelier de lucru comun, încercăm să revizuim strategia și în acest domeniu. Vom face o licitație pentru registrul spațiilor verzi”, a mai menționat Dominic Fritz.
Anca Alexia Todoni a obținut un succes important în turul secund din calificările pentru primul…
Nicolae Robu, consilierul preşedintelui CJ Timiş, Alfred Simonis, anunţă prohodul progresismului la nivel mondial, dar…
Punct final în disputa pe contractul de realizare a Centurii Vest Timișoara, ultima porțiune nefinalizată…
Viața administrativă a Timișoarei de sfârșit a anului 2024 a fost marcată de disputa pe…
Elevii se întoarc la cursuri miercuri, 8 ianuarie, după vacanţa dedicată sărbătorilor, dar vestea bună…
Cu un ton foarte grav, cei mai mulți politicieni preumblați pe la putere în slujba…