Primăria Timişoara

Dezvoltarea în forță din epoca Robu devine istorie. Noul primar vrea să lucreze ”nemțește”, calitativ și nu cantitativ

Șantierul de pe strada Grigore Alexandrescu, pornit pe post de reclamă electorală înainte de alegerile locale, dar total blocat din cauza problemelor constatate în teren, este cel mai bun exemplu despre cum s-a lucrat la investițiile primăriei până acum, spune Dominic Fritz. Ei bine, dezvoltarea în forță devine istorie, acum se va merge mai încet, dar bine calculat, pentru a nu mai apărea asemenea șantiere blocate, mai spune acesta.

Dezvoltarea în forță a lui Nicolae Robu e lăsată în altă epocă, acum fiecare proiect de investiții promovat va fi măsurat și calculat de două ori înainte de a se porni lucrările, fiecare licitație va fi analizată și bine întocmită, special pentru a nu se mai ajunge în situația de pe Grigore Alexandrescu, unde totul e blocat pentru că pe teren s-au descoperit niște stâlpi care au blocat investiția.

Pe strada Grigore Alexandrescu problema e cu stâlpii de curent, care nu au fost incluși în proiect. Acel șantier e oprit, după ce în campanie au fost pornite lucrările și apoi blocate. Să vedem ce putem face, dacă trebuie schimbat proiectul, trebuie să vedem dacă trebuie să mai investim și alți bani acolo”, a spus Fritz.

Acum în activitatea primăriei va urma schimbarea de optică a modului de lucru.

”Trecem de la abordarea de dezvoltare grăbită, în care se fac greșeli de proiectare, sunt probleme în caietul de sarcini, de licitație, trebuie să trecem la o abordare în care primează calitatea, mentenanța investițiilor. Aceasta costă multă energie, dar merită. Va fi un nou sistem al calității”, a mai declarat primarul.

Fritz recunoaște că nu s-a plimbat pe șantierele orașului, așa cum obișnuia să facă predecesorul său. De problema plimbatului pe șantiere se va ocupa acum viceprimarul Ruben Lațcău, alături de consilierul primarului, Rudolf Graef.

Fosta direcție tehnică, cea cu numele foarte lung, care nici nu se poate pronunța de lung ce e, este acum în subordinea viceprimarului. El a fost pe șantiere, are împreună cu Rudi (n.r. Graef), care e avocatul calității, are întâlniri cu cei din Direcția Tehnică, inclusiv cu directorul de la SDM pe această temă. Ideea este de a transmite acest semnal, de abordare calitativă”, susține primarul.

El a spus că se va trece la o altă abordare și pe o altă problemă, extrem de sensibilă pentru timișoreni, anume partea ”verde” a Timișoarei.

Am avut discuții cu Direcția de Mediu, societatea Horticultura și Asociația Peisagiștilor, am abordat problema toaletării copacilor, vom face un atelier de lucru comun, încercăm să revizuim strategia și în acest domeniu. Vom face o licitație pentru registrul spațiilor verzi”, a mai menționat Dominic Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

12 minute ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

3 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

3 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

6 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

8 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

8 ore ago