Opinii

Jurnal de campanie (6) Când tăcerea e de aur. Cum s-a autodetonat Alina Gorghiu, cu câteva zile înainte de alegeri

Cu toate că ar putea umple un dulap cu diplomele câştigate cu sudoarea frunţii, senatoarea PNL Alina Gorghiu n-a învăţat se pare un lucru în nenumăratele şcoli prin care ar fi trecut. Şi anume că uneori e mai bine să taci decât să spui vreo enormitate. Că nu degeaba spun englezii că „silence is golden”, iar românii că „dacă tăceai, filozof rămâneai!”.

Pornind de la cazul USR-istului Raoul Trifan, Gorghiu s-a trezit vorbind la Timişoara despre necesitatea ca toţi parlamentarii să aibă studii superioare finalizate.Nu vreau să critic pe nimeni, nu este menirea mea să atac pe nimeni acum, răspunsul vă rog să îl folosiți la nivel de principiu, dar instituția Parlamentului suferă și așa la capitolul credibilitate”, s-a arătat Gorghiu deosebit de îngrijorată de calitatea parlamentarilor.

Apoi a arătat şi cu degetul: ”Mi s-ar fi părut normal că cei care fac selecția și cei care candidează, atunci când există întrebări importante în spațiul public – și referitor la candidatul de la Senat de la USR a fost o întreagă dezbatere în ultimele zile – din păcate nu am văzut răspunsuri sau explicații din partea partidului care l-a propus. Nu pentru mine, însă cred că pentru electoratul care a investit încredere în colegii de la USR, cel puțin de la domnul Moș, domnul Fritz, ar fi meritat o explicație”.

Şi aşa a început Jihadul! Întreg internetul a vuit despre studiile Alinei Gorghiu, iar activistul civic Valeriu Nicolae a fost probabil cel mai citit autor în Timişoara pentru cel puţin o zi, amintindu-ne şi de un proverb românesc cu o funie în casa spânzuratului. Şi o să citez câteva fragmente din acesta:

Ruta Alinei Gorghiu prin universitățile private, diplomele și cursurile absolvite sau predate seamănă uimitor cu traiectoria fals-universitară a Elenei Udrea. (…) Tupeul, oportunismul, impostura și manipularea o fac pe doamna Gorghiu probabil cea mai de succes sociopaaaa, scuze liberală, din România dacă e să ne luăm după discursurile ei sforăitoare despre seriozitate, muncă și educație. Este o genie ca toate speranțele care s-au ajuns în PNL. Face universitatea la “UCDC” dar a trecut, cinstit și liberal ca și cum ar fi fost Facultatea de Drept București în CV. Norma-Nathalie scria ieri despre cât de penibilă era admiterea la Universitatea Creștină Dumitru Cantemir (UCDC) unde toată lumea putea copia liniștit. Universitatea unde a predat printre zeci de vomitături din politică și Elena Udrea (…) Unii dintre cei mai toxici politicieni români au predat la această facultate – de la Elena Udrea la Rodica Stănoiu, de la Mihalache la Titus Corlățean. Zeci de politicieni au fost plătiți de faimoasa universitate (…) Evident Einstein și Newton au fost niște agarici. Doamna Gorghiu a demonstrat asta încă din 2005-2006, ani la fel de deliranți ca 2010, timp în care făcea o facultate la Pitești, două mastere la București, avocatură la greu, politică și încă câteva minunății.”.

Ştiţi care este culmea? Alina Gorghiu a vorbit despre problema studiilor alături de rectorul UVT, Marilen Pirtea, Alin Nica, abolvent de Automatică şi Calculatoare la Politehnica timişoreană şi Florin Cîţu, absolvent de studii economice în Statele Unite. Aşadar oameni cu facultăţi serioase n-au avut nimic de spus pe acest subiect, dar s-a găsit chiar Gorghiu. Care s-a împuşcat singură în picior, cu doar câteva zile înainte de alegeri. Silence is golden…

 

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

8 ore ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

9 ore ago

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie…

10 ore ago

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

13 ore ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

14 ore ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

15 ore ago