Sănătate

„Stop împărțirii spitalelor în Covid și nonCovid” – petiție

O petiție online semnată „Linia întâi” spune „Stop împărțirii spitalelor in Covid și nonCovid”. Prin petiție se solicită ca spitalele să nu mai fie dedicate exclusiv pacienților cu SARS-Cov2, unele, și pacienților fără concornavirus, altele, ci să se trateze și pacienții cu Covid-19 și cei fără Covid în aceeași unitate sanitară, cu circuitele de rigoare.

Prin această petiție se cere public alocarea mai multor paturi de spital pentru tratarea pacienților Covid în actuala situație epidemiologică, „pentru că raportul dintre pacienții infectați si cei neinfectați care necesită asistență medicală de urgență s-a modificat , iar personalul medical din spitalele care tratează pacienți Covid este suprasolicitat și depășit”, scrie în petiție.

Având în vedere că numărul de paturi din spitalele Covid și suport Covid deveniseră deja insuficiente pentru pacienții infectați cu Sars Cov 2 , ministrul sănătății a afirmat că și celelalte spitale trebuie să se pregătească pentru a trata pacienți Covid .

Mai mult , spitalele non Covid au primit o adresă de la DSP București ( din 14.10.2020 , nr 27747 ) potrivit căreia fiecare spital trebuia să se reorganizeze astfel încât să poată trata ȘI pacienți Covid 19 , pt că situația epidemiologică nu mai permite tratarea acestora numai în spitale de fază 1 , de fază 2 și în spitalele „” suport Covid „”.

RECOMANDAREA ministrului sănătății era ca și spitalele de fază 3 , spitalele județene și cele municipale să pregătească o rezervă de 10% din paturile ATI și 15% din celelalte paturi special pentru îngrijirea pacientilor infectați cu SarsCov2.

Personalul medical din spitalele de fază 1 , fază 2 și din spitalele suport Covid , constată cu uimire că nici recomandările ministrului sănătății și nici cele din adresa DSP , nu au fost respectate , chiar dacă de la mijlocul lunii octombrie numărul de infectări a crescut constant , ceea ce a dus la o presiune de neimaginat pe aceleași spitale și pe același personal medical care tratează de 9 luni numai pacienți Covid , ceea ce constituie o reală DISCRIMINARE .

Au existat excepții punctuale si acestea numai la intervenția personală a primului ministru sau a președintelui României , dar nu s-a reușit decât creșterea capacității de a trata cazuri severe de TI cu doar câteva zeci de paturi”, scrie în petiția semnată „Linia întâi”, pe care o găsiți aici:

https://www.petitieonline.com/stop_impartirii_spitalelor_in_covid_si_noncovid?fbclid=IwAR3Svf4_TvkrQO19PY9gt7HUlD-GWsgmWPtj_90aCrz8JNFAy2h2EJyE7Zs

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

4 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

7 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

8 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

8 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

8 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

8 ore ago