O petiție online semnată „Linia întâi” spune „Stop împărțirii spitalelor in Covid și nonCovid”. Prin petiție se solicită ca spitalele să nu mai fie dedicate exclusiv pacienților cu SARS-Cov2, unele, și pacienților fără concornavirus, altele, ci să se trateze și pacienții cu Covid-19 și cei fără Covid în aceeași unitate sanitară, cu circuitele de rigoare.
Prin această petiție se cere public alocarea mai multor paturi de spital pentru tratarea pacienților Covid în actuala situație epidemiologică, „pentru că raportul dintre pacienții infectați si cei neinfectați care necesită asistență medicală de urgență s-a modificat , iar personalul medical din spitalele care tratează pacienți Covid este suprasolicitat și depășit”, scrie în petiție.
„Având în vedere că numărul de paturi din spitalele Covid și suport Covid deveniseră deja insuficiente pentru pacienții infectați cu Sars Cov 2 , ministrul sănătății a afirmat că și celelalte spitale trebuie să se pregătească pentru a trata pacienți Covid .
Mai mult , spitalele non Covid au primit o adresă de la DSP București ( din 14.10.2020 , nr 27747 ) potrivit căreia fiecare spital trebuia să se reorganizeze astfel încât să poată trata ȘI pacienți Covid 19 , pt că situația epidemiologică nu mai permite tratarea acestora numai în spitale de fază 1 , de fază 2 și în spitalele „” suport Covid „”.
RECOMANDAREA ministrului sănătății era ca și spitalele de fază 3 , spitalele județene și cele municipale să pregătească o rezervă de 10% din paturile ATI și 15% din celelalte paturi special pentru îngrijirea pacientilor infectați cu SarsCov2.
Personalul medical din spitalele de fază 1 , fază 2 și din spitalele suport Covid , constată cu uimire că nici recomandările ministrului sănătății și nici cele din adresa DSP , nu au fost respectate , chiar dacă de la mijlocul lunii octombrie numărul de infectări a crescut constant , ceea ce a dus la o presiune de neimaginat pe aceleași spitale și pe același personal medical care tratează de 9 luni numai pacienți Covid , ceea ce constituie o reală DISCRIMINARE .
Au existat excepții punctuale si acestea numai la intervenția personală a primului ministru sau a președintelui României , dar nu s-a reușit decât creșterea capacității de a trata cazuri severe de TI cu doar câteva zeci de paturi”, scrie în petiția semnată „Linia întâi”, pe care o găsiți aici:
În contextul crizei politice actuale, Academia de Advocacy face un apel ferm către partidele politice…
Pe lângă Portalul Libertății, la 19 școli din oraș Primăria Timișoara a montat instalații luminoase…
O discuție mai veche legată de spațiile educaționale din Timișoara și-a găsit rezolvare. În ședința…
Expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” se…
Încă un pas înainte pe calea modernizării şi a inovaţiei. Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) marchează…
Astăzi, în plenul Consiliului Local va intra din nou în dezbatere proiectul privind stabilirea impozitelor…