Sport

Pozitivi înainte de duel. Ripensia merge la Cluj pentru meciul cu Universitatea

Ripensia UVT va juca vineri, 11 decembrie, de la ora 16:00, în deplasare la Universitatea Cluj, într-un meci restant din etapa a 13-a. Bănățenii sunt pe locul 19 în clasament cu 15 puncte, în timp ce ardelenii se clasează pe 10, cu 20 de puncte.

În ciuda eșecului din runda anterioară, 0-2 la CSM Reșița, antrenorul Cosmin Petruescu este încrezător înaintea acestui duel: ”Gândurile noastre nu pot fi decât pozitive, chiar dacă venim după un rezultat negativ în campionat, la CSM Reșița. În această săptămână am făcut o analiză obiectivă a ultimului nostru meci. Cred că în mare parte am reușit să corectăm greșelile pe care le-am făcut. Și din punct de vedere fizic suntem într-o creștere vizibilă de formă. Peste câteva ore încheiem a doua săptămână din punct de vedere al pregătirii. Începem să arătăm din ce în ce mai bine”.

”Principalul” echipei mizează pe tinerețea echipei bănățene: ”Legat de partida de la Cluj, suntem conștienți că ne așteaptă o partidă dificilă, contra unei echipe care a avut un parcurs asemănător cu al nostru. Sunt foarte multe lucruri în comun între cele două echipe. Mă refer la situația de la începutul campionatului, când ambele echipe au avut rezultate fluctuante. Ulterior, ambele echipe ne-am revenit și am avut o serie de victorii. În momentul în care ne aflam pe o parte ascendentă, ambele echipe am fost lovite de coronavirus. După carantina forțată, niciuna dintre cele două nu am avut rezultate pozitive. Oarecum normal, deoarece nu știu dacă mai este o altă echipă, poate Unirea Slobozia, care să fi avut în același timp atât de mulți jucători afectați de acest virus. Suntem optimiști, încrezători, mai ales că avem o echipă tânără, care a avut la început rezultate oscilante, însă și-a revenit pe parcurs. Putem trece relativ bine peste rezultatul de la Reșița”.

Singura problemă certă este cea privindu-l pe stoperul Neacșu: ”Cu certitudine, va lipsi Neacșu, a cărui problemă avută la meciul cu ASU Politehnica a recidivat. În rest, mai sunt mici probleme, normale și inerente dacă ne raportăm la condițiile de antrenament și cele meteorologice. Peste tot sunt terenuri mai grele în această perioadă și atunci predispoziția pentru accidentări este mai mare. Rezumând, nu sunt probleme deosebite în afara lui Neacșu”, a conchis Petruescu.

Ripi nu a pierdut în ultimele două sezoane la Cluj, timp în care a câștigat un meci, 3-2 și a remizat în celălalt, 1-1.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

3 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

3 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

10 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

13 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

14 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

16 ore ago