Primăria Timişoara

Primăria Timișoara scoate din buzunar 18 milioane de lei pentru procese și despăgubiri, doar în 2020

Până la finalul anului în curs, Primăria Timișoara va trebui să scoată din buzunar suma de aproximativ 18 milioane de lei pentru plata taxelor aferente proceselor în care e implicată, respectiv pentru plata diferitelor despăgubiri pentru sutele de procese pierdute. Situația trebuie să înceteze, primarul Dominic Fritz cere ca aparatul municipalității să elimine greșelile care duc la aceste probleme, dar și celor care reprezintă primăria în instanță să își apere cauza mai bine.
Deocamdată, din conturile municipalității au plecat deja peste 14 milioane de lei pentru aceste procese, iar suma va ajunge la 18 milioane până la finalul lui 2020.

„Acesta este un exemplu despre cum nu mai trebuie să funcționeze lucrurile. În 2020, din 1 ianuarie, Primăria Timișoara a plătit deja în jur de 14,3 milioane de lei despăgubiri și cheltuieli de judecată. Și încă avem 3,7 milioane neachitate. Ceea ce mie mi se pare o sumă mult prea mare. E clar că o primărie e dată în judecată pentru diverse chestii. Avem 2500 de procese pe rol, pe diferite spețe, așa cum am mai spus. Dar e clar că 14,3 milioane e mult peste ceea ce poate fi acceptat. Va trebui să lucrăm la o strategie juridică. Trebuie să avem grijă, aparatul primăriei să nu mai facă atâtea greșeli dar și să ne apărăm mai bine. Dacă pierzi procese de 18 milioane într-un singur an, aceasta spune multe despre legalitatea deciziilor. E o parte din moștenirea fostei administrații. Sunt câteva sute de procese pierdute, cu firme, cu persoane fizice”, a declarat Fritz.
Cele mai ”interesante” procese pierdute sunt cele cu fosta șefă a Direcției Sociale a Primăriei Timișoara, dar și cel în care o femeie a decedat, după ce peste aceasta a căzut un pom la o furtună în 2017, și pentru care familia a cerut despăguburi de o sută de mii de euro.
„Sunt câteva sute de procese cu tot felul de firme, persoane fizice. Avem cu Enel, multe altele, sunt procese pierdute de personal. La Direcția de Asistență Socială, fosta directoare a dat în judecată primăria, a câștigat procesul, au fost câteva sute de mii de lei ce trebuiau plătite. Alt proces pierdut a fost pentru femeia peste care a căzut un copac. 100.000 de euro era despăgubirea. Am semnat eeu, dar au plătit timișorenii. Am cerut o analiză”, a detaliat Fritz.
Fritz pornește și pe un tărâm… neexplorat, anume să ceară și cercetarea răspunderii angajaților care au produs problemele. De la aceștia se poate încerca recuperarea datoriilor.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

17 ore ago

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

18 ore ago

Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident

Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…

18 ore ago

CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…

19 ore ago

Lista proiectelor de pe lista suplimentarelor e prea stufoasă. O consilieră locală de la AUR vrea limitarea acestei proceduri

Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…

19 ore ago