Persoanele aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din mai multe comune din Timiș vor beneficia de servicii de susținere socială și de consultații medicale, în cadrul unui proiect finanțat în cea mai mare parte din fonduri europene. Inițiativa ”DESA1- Dezvoltare Educațională, Socială și Antreprenoriat – Timișul de Centru (zona Vest)” aparține Grupului de Acțiune Locală Timișul de Centru.
Proiectul va fi implementat în comunele Giroc, Șag, Peciu Nou, Giulvăz, Sânmihaiu Român, Parța, Pădureni, respectiv în orașul Ciacova. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea socială, educaţională și de ocupare a 256 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată situată în zona Vest a teritoriului Grupului de Acţiune Locală Timişul de Centru, prin măsuri integrate în vederea întreruperii cercului vicios al excluziunii sociale și sărăciei.
Astfel, pentru 64 de copii vor fi furnizate servicii sociale și medicale în cadrul Centrului social medical comunitar, finantat prin PNDR proiect „Construire Centru Social Medical Comunitar, Comuna Șag, Județul Timiș”, precum și servicii suport în vederea prevenirii abandonului școlar prin furnizarea de măsuri de acompaniere de tipul pachetelor de rechizite școlare; copiii vor participa și la campania continuă de informare pentru combaterea discriminării și promovarea egalității de șanse și multiculturalismului.
De asemenea, pentru 192 de adulți vor fi furnizate servicii sociale și medicale în cadrul Centrului social medical comunitar finanțat prin PNDR proiect „Construire Centru Social Medical Comunitar, Comuna Șag, Județul Timiș”. Totodată se vor oferi și servicii de ocupare pentru 128 de persoane, acestea vor beneficia de cursuri de inițiere și calificare finalizate cu minim 98 persoane calificate/inițiate, precum și de servicii de mediere în vedere facilitării ocupării unui loc de muncă.
64 persoane vor beneficia de cursuri de formare în antreprenoriat, concurs de planuri de afaceri, contracte de subvenție pentru 12 minimis-uri, suport în înființarea companiei, consultanță pentru ameliorarea planului de afaceri și servicii de sprijin post-înființare afacere. În urma măsurilor de ocupare minim 48 de persoane vor fi angajate/ vor desfășura o activitate independentă. Toți adulții vor participa la campania continuă de informare pentru combaterea discriminării și promovarea egalității de șanse și multiculturalismului
Valoarea totală a proiectului este de 4,5 milioane de lei, din care contribuția europeană de 4,2 milioane lei, respectiv contribuție din bugetul național: 216.222,95 lei. Contractul a fost lansat în cadrul Programului Operațional Capital Uman.
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…