Social

40 de mașini ridicate de Poliția Locală din zona centrală și sute de sancțiuni pentru șoferii care au parcat în locuri nepermise

Reprezentanții Poliției Locale au transmis că mai ales în zona centrală a Timișoarei conducătorii auto nu respectă prevederile legale referitoare la oprirea, staționarea autovehiculelor sau pătrunderea la volanul acestora pe străzi sau în perimetre cu accesul interzis.

Astfel, pe parcursul ultimei săptămâni, au fost aplicate de polițiștii locali 145 de amenzi și 225 colante autoadezive în cazul autovehiculelor ai căror șoferi nu au respectat prevederile legale. Ei au oprit sau au staționat în zona pietonală, pe pistele de biciclete, în intersecții, în stațiile mijloacelor de transport în comun, chiar și în în locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități.

Pentru primele situații, sancțiunile de încadrează, în funcție de faptă, de la 290 la 725 lei, cu 3 sau 4 puncte penalizare la permis, iar în cazul celor care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități amenzile sunt cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei.

Totodată, în cazul a 40 de autovehicule s-a dispus ridicarea acestora, deoarece încurcau circulația altor participanți la trafic. Astfel de probleme au fost constatate de polițiștii locali în zone precum Poșta Mare, A. Pacha, Sergent Mușat, Regimentul 5 Vânători, Gheorghe Lazăr, Piatra Craiului etc.

Polițiștii locali vor continua astfel de acțiuni având în atenție fluidizarea traficului în zona centrală și redarea zonelor pietonale cetățenilor care vor să se deplaseze fără a fi deranjați de mașini.

 

 

 

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago