Administratie

Alin Nica nu este de acord cu decizia de menținerea carantinei la Dumbrăvița/Update. Se revoltă şi primarul Horia Bugarin

Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență referitoare la prelungirea carantinării Dumbrăviței nu a fost una pe placul liderului CJ Timiş, Alin Nica. Acesta a afirmat, încă înainte de ședinţa CJSU, că decizia eliminării carantinei ar trebui luată pentru toate cele patru localități care au intrat în carantină în urmă cu două săptămâni.

Nu procentele statistice ar trebui luate în considerare atunci când se iau asemenea decizii, afirmă preşedintele CJ Timiş, Alin Nica.

”Am avut o declarație publică pentru ridicarea carantinei deoarece consider că e important să privim situația în ansamblu, să nu ne blocăm în procente. Cred că este clar pentru toată lumea că locuitorii din comunele periurbane se îmbolnăvesc, în cea mare măsură, în Timișoara. Chiar dacă, administrativ, localitățile carantinate au primării, atunci când vorbim despre situația epidemiologică, ar trebui să privim tot tabloul, adică Timișoara și cele 4 comune ca un întreg. Sigur că ar fi fost mai simplu să tratez problema ca un funcționar dar eu refuz să fac acest lucru. Oamenii au nevoie de libertate de mișcare, trebuie să muncească, să trăiască. Sub nicio forma nu vreau să se înțeleagă că îndemn pe cineva să nu respecte regulile. Apelul meu se adresează reprezentanților autorităților pe care îi încurajez să aibă inițiative și idei care să vina în sprijinul și în folosul oamenilor, nu împotriva lor”, a anunțat Nica.

În final el face și un apel către cetățeni.

”Și nu uitati: purtați mască, păstrați distanțarea fizică și respectați măsurile igienico-sanitare pentru a opri răspândirea virusului!”, a încheiat liderul CJ Timiș.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis astăzi ca localităţile Ghiroda, Giroc şi Moşniţa Nouă să iasă din carantină, în timp ce pentru Dumbrăviţa măsura a fost prelungită cu şapte zile.

Update. Şi primarul comunei Dumbrăviţa, Horia Bugarin, este nemulţumit de decizia carantinării. El anunţă că decizia nu a fost luată în unanimitate.

„Carantinarea izolată a Dumbrăviţei trebuie să înceteze! Este deja mai mult decât evident că decizia de carantinare a Dumbrăviței nu dă rezultatele dorite. Am făcut tot ce am putut pentru a-i convinge pe decidenți şă nu fie prelungită carantinarea localității noastre.

În Comitetul Județean pentru Situații de Urgență au votat împotriva prelungirii MAPN, MAI, Consiliul Județean și Timișoara. Din păcate majoritatea formată din ceilalți componenți, reprezentanți ai deconcentratelor, a votat pentru. Pentru că nu îi afectează și nici nu îi intersează, iar noi avem de suferit”, a transmis Bugarin pe pagina sa de Facebook.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

4 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

5 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

5 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

7 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

7 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

8 ore ago