Conflict de idei ”florale” în cadrul coaliției de la Primăria Timișoara. Consilierul PNL, Simion Moșiu, a lansat din nou o interpelare pe tema reabilitării ceasului floral, despre care spune că este simbol al orașului, în timp ce viceprimarul Ruben Lațcău mai cântărește beneficiile unei asemenea investiții și a simbolisticii sale pentru momentul în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii.
Reabilităm acum sau nu ceasul floral din Timișoara? Sunt acum bani pentru o asemenea investiție? Este un simbol atât de puternic pentru oraș? Sunt întrebările pemtru care consilierul local Simion Moșiu și viceprimarul Ruben Lațcău au ajuns în dispută de idei.
Pentru Moșiu acest ceas este un obiectiv important, care, în opinia sa, pune Timișoara la același nivel cu Geneva.
„Am militat în perioada trecută foarte mult pentru reabilitarea Ceasului Floral, care reprezintă un simbol al Timișoarei pe lângă alte câteva și este un obiectiv care datează din anii ’70. Mai este unul de aceeași dimensiune în Europa, la Geneva. Există un proiect și am vrut să vă întreb dacă există fonduri și dacă este trecut pentru reabilitare având în vedere că vom fi Capitală a Culturii Europene și nu ne putem prezenta cu el în starea în care este. Parcul este în lucru și este păcat ca acest Ceas Floral să nu redevină ce a fost și, probabil, conform proiectului va exista acolo o cafenea, o cofetărie, care va avea o belvedere superbă spre parcul nou reabilitat. La Geneva toate tururile de oraș se fac pornind de la ceasul floral”, a spus Simion Moșiu.
Lațcău, pe de altă parte, e mai cumpătat și analizează oportunități investiționale. Sau dacă acest simbol e destul de simbol pentru Timișoara. Deocamdată nu e buget pentru așa ceva, spune el.
„Cred că la Timișoara tururile pot să înceapă și din altă parte. În acest moment nu cred că este planificat pentru a fi inclus în buget, deși trebuie să vedem exact raportul de costuri și beneficii. Sper totuși, ca în anul de grație 2023 să prezentăm altceva decât ceasul reabilitat și să avem un pic mai multe lucruri de prezentat. Nu ceasul este principala problemă în pregătirea anului când Timișoara va fi Capitală Culturală”, a spus viceprimarul Ruben Lațcău. Edilul a mai precizat în legătură cu modernizarea Parcului Civic că sunt anumite probleme și deficiențe tehnice și că anul acesta nu vor fi incluse pe bugetul de investiții decât proiectele care vor putea fi duse la bun sfârșit la modul realist.
Comanzi, probezi, plătești doar ce păstrezi! O nouă tendință de shopping inteligent și confortabil pentru…
Palatul Administrativ din Timișoara a găzduit o întâlnire la care au participat liderii ADR Vest…
Jumătate dintre utilajele care vor lucra la forarea tunelurilor care vor fi realizate pe porțiunea…
În urma unei investiții a Administrației Bazinale de Apă Banat (ABA Banat), la Oravița au…
La foc automat. Ca în fiecare toamnă, prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj nu prea…
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…