Administratie

Rezultatul licitației pentru studiul de fezabilitate al sălii polivalente a Timișoarei a fost contestat. Disputa, decisă până pe 15 ianuarie

Proiectul construcției sălii polivalente care va fi ridicată de Compania Națională de Investiții la Timișoara a mai trecut un nou pas, fiind finalizată licitația pentru stabilirea firmei care va realiza studiul de prefezabilitate și cel de fezabilitate al investiției. Din păcate, o firmă a depus o contestație împotriva rezultatului licitaţiei.

Mai avem de așteptat câteva zile până vom afla rezultatul final al licitației pentru stabilirea firmei care va realiza documentația aferentă fezabilității proiectului. Deși licitația a fost finalizată, unul dintre cei 12 participați a contestat acest rezultat.

”Sala Polivalentă de 16.000 de locuri de la Timișoara a ajuns la finalul procedurilor de licitație pentru proiectare (studiu de prefezabilitate și studiu de fezabilitate), în schimb a fost depusă o contestație împotriva Rezultatului procedurii și Raportului procedurii, iar în acest moment se așteaptă rezultatul contestației la CNSC. Termenul până la care CNSC trebuie să finalizeze judecarea contestației este 15 ianuarie 2021, iar în funcție de rezultat se vor face pașii necesari în continuare. Să sperăm că nu va mai dura mult și va începe proiectarea acestui obiectiv important pentru oraș”, a anunțat Cătălin Iapă, secretarul de stat timișorean de la Ministerul Dezvoltării.

Nici măcar el nu își explică de ce a durat atât de mult această licitație, motivul oferit fiind că au exista 12 asocieri care au participat.

”La licitație a fost un interes mare, concurând 12 asocieri pentru a câștiga contractul. Întrebând la CNI, în desele discuții avute pe acest subiect, de ce durează așa de mult evaluarea ofertelor, licitația fiind începută din data de 8 aprilie 2020, îmi răspundeau că numărul mare de participanți la licitație presupune mai mult timp de analiză. Sala polivalentă va fi construită de Compania Națională de Investiții, cu fonduri guvernamentale de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. La finalizarea lucrărilor va fi predată pentru exploatare către Primăria Municipiului Timișoara”, a mai anunțat Iapă.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

12 minute ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

36 de minute ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

37 de minute ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

41 de minute ago

Liga 3. Ghiroda, campioana seriei a 7-a, Poli a pierdut din nou cu Bihorul

Liga a 3-a a ajuns la penultima etapă, una care a mai rezolvat din necunoscutele…

2 ore ago

Sejur de şapte zile în insula Zakynthos, cu As Tour Timişoara

Agenţia As Tour Timişoara vă propune, în perioada 16-23 iunie, o vacanţă de vis, în…

6 ore ago