Nu se mai fac piste de canotaj pe lacul Surduc, se va face un Centru Multifuncțional pentru Dezvoltare Zonală în loc. Consilierii județeni au fost nevoiți să aprobe modificarea, după ce respectivul lac a devenit arie naturală protejată.
Timișul avea nu mai puțin de două asemenea zone speciale de canotaj la nivel de idei, iată că ambele devin istorie înainte de a deveni realitate. Este vorba despre pista anunțată pe malul Begăi de fostul primar al Timișoarei, dar și despre pista gândită de Consiliul Județean Timiș pe lacul Surduc.
Miercuri a fost rândul consilierilor județeni să ia cunoștință de o situație existentă și să schimbe destinația terenurilor alocate pentru pista de canotaj de pe Surduc. Zona respectivă a devenit arie naturală protejată, deci adio piste acolo. CJ Timiș primise de la comuna Fârdea câteva hectare bune de teren, pe 15 ani, pentru a construi și amenaja acest proiect de infrastructură sportivă. Mai mult, acest proiect a fost promovat pentru finanțare din bani europeni.
”Dreptul de administrare a fost transmis în vederea realizării și valorificării obiectivului de investiție de interes județean ”Piste de canotaj pe lacul Surduc și facilități infrastructurale suport”. Prin Hotărârea Consiliului Județean Timiș nr.62/30.03.2016 s-a aprobat promovarea proiectului de investiții Pistă de canotaj pe lacul Surduc și infrastructură facilități complementare în cadrul proiectului trasfrontalier “Promoting sustenable tourism on Banat/Bega lakes“”, se spune în motivarea proiectului de hotărâre adoptat de plenul Consiliului Județean Timiș, miercuri.
De ce se renunță la acest proiect care ar fi putut aduce plus valoare zonei?
”Proiectul nu a mai putut fi finalizat deoarece lacul Surduc, fiind inclus în categoria ariilor naturale protejate, nu a mai putut fi preluat în custodia Județului Timiș, motiv pentru care se impune revocarea Hotărârii Consiliului Județean Timiș nr.62/30.03.2016 precum și a pozițiilor nr. 3, M 5.5.4, Axa 5 Turism, din Anexa nr. 1 și nr. 25 din Lista proiectelor de rezervă, din Anexa 2, din HCJT nr.164/30.08.2017”, se mai spune în documentație.
Din fericire, CJT s-a reorientat rapid și a găsit o soluție pentru ca proiectul să nu fie total pierdut.
Datorită neimplementării proiectului a fost necesară o regândire a destinației terenurilor respective, astfel prin aprobarea trecerii în domeniul public al Județului Timiș a celor două bunuri imobile mai sus menționate, acestea vor deveni bunuri de interes județean, urmând a fi utilizate pentru construcția Centrului Multifuncțional pentru Dezvoltare Zonală. Centrul Multifuncțional pentru Dezvoltare Zonală va fi destinat activităților menite să satisfacă necesitațile comunității prin desfășurarea anumitor cursuri de educație formală și nonformală și pregătire profesională. De asemenea vor fi organizate simpozioane, conferințe și expoziții.
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…