Administratie

Autostrada spre Moravița ar putea avea două bretele de acces spre Timișoara, câte una spre est și spre vestul județului

Proiectul autostrăzii Timișoara – Moravița ar putea aduce șoferilor o surpriză plăcută. După ce reprezentanții unui partid, din conducerea Timișoarei și a județului Timiș, s-au certat asupra traseului pe care această autostradă se va lega de capitala Banatului, șeful Consiliului Județean a cerut proiectantului să realizeze, cel puțin pe hârtie, un număr de două bretele de acces, câte una spre este și una spre vest urmând să formeze o a doua minicentură a orașului, la nivel de autostradă.

Două rute de acces spre Timișoara, aceasta își dorește Alin Nica pentru proiectul viitoarei autostrăzi spre Serbia. Deocamdată asta a fost discuția purtată cu cei care se ocupă de proiectarea și stabilirea traseului.

Am solicitat Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii rutiere și companiei care realizează studiul de fezabilitate al autostrăzii Timișoara – Moravița să genereze o propunere de traseu care să cuprindă Timișoara prin două bretele, nu prin una , deci să realizăm o a doua centură a Timișoarei, la nivel de autostradă, atât breteaua de est, cât și cea de vest, să fie incluse în proiectul viitoarei autostrăzi. Sunt convins că vom avea un rezultat favorabil și aici. Am inițiat demersuri pentru demararea proiectului autostrăzii spre Moravița. De acest proiect depinde difuziunea de bunăstare în întreaga regiune și reprezintă un proiect strategic, pe care noi trebuie să-l pregătim și pentru a internaționaliza companiile noastre în perspectiva, pe termen mediu, a Republicii Serbia la Uniunea Europeană, dar și de a profita de forța de muncă mai ieftină, care va ajuta companiile noastre să crească”, a declarat, luni, Alin Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

4 minute ago

Viitor frumos la fileu. Calificare la turneul final pentru CSS Bega U13

Echipa de mini-volei a CSS Bega Timișoara a obținut o calificare spectaculoasă în finala Campionatului…

55 de minute ago

Timişoreanca Antonia Ioana Balcu merge în China la Olimpiada interdisciplinară Ştiințele Pământului

Performanţă deosebită pentru învăţământul timişean. Antonia Ioana Balcu, elevă la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara,…

2 ore ago

Marian Vasile e supărat foc pentru că nu e singurul candidat independent pentru funcția de primar al Timișoarei

Deși el știe sigur că are șanse adevărate să devină viitorul primar al Timișoarei, acum…

2 ore ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

3 ore ago