Primăria Timişoara

Bulevardele de pe Sudului, Alexandrescu și Prezan sunt prioritățile administrației Fritz în primăvară

Bulevardele din zona de sud a orașului, rămase sparte peste iarnă, sunt prioritatea numărul unu pentru administrația Fritz. De asemenea, proiectul de reabilitare de pe Calea Bogdăneștilor este așteptat să demareze în martie, acesta având fonduri asigurate din finanțări europene.

Tot în martie ar putea reîncepe lucrări pe bulevardul Sudului, strada Alexandrescu sau Prezan. Dar, problema e cea a banilor, proiectele au fost bugetate în mod iresponsabil

”Vom începe lucrările în luna martie, când vremea va permite, lucrările pe Sudului, pe Alexandrescu și pe Prezan. Sunt foarte conștient că lumea se așteaptă ca aceste lucrări să continue. Eu fac un efort mare în aceste zile sa obtinem finantare pentru aceste proiecte, pe Mareșal Prezan vorbim de 41 de milioane lei, aceste proiecte nu au fost bugetate într-un mod responsabil. S-au început mult mai multe șantiere decat existau bani în bugetul local. S-au început lucrări înainte de alegeri, pentru considerente de imagine, fără să se asigure finanțare pana la sfârșit. Acesta este motivul pentru care noi încercăm să găsim acum fonduri”, a declarat Fritz.

Dorința lui Dominic Fritz este să obțină de la București, sub o formă sau alta, fonduri pentru proiectele de infrastructură demarate de fosta administrație și pentru care, spune primarul, nu ar fi fondurile necesare.

Zilele acestea vorbesc la București pentru finanțarea proiectelor începute de fosta administrație, fără a avea bani în bugetul local. S-au început unele lucrări, pe considerente de imagine, dar fosta administrație nu a prevăzut bani pentru ele. Noi încercăm din răsputeri să găsim acum fonduri pentru proiectele pe care fosta administrație le-a lăsat fără bani. Aceste proiecte nu au fost bugetate într-un mod responsabil, s-au început mult mai multe lucrări înainte de alegeri decât sunt bani în bugetul local și acesta este motivul pentru care noi, acum, încercăm din răsputeri să găsim fonduri. Noi nu oprim investiții, dar putem să cheltuim doar banii care ne vin, nu putem să facem să plouă cu banii, dar Sudului, Alexandrescu și Prezan sunt priorități ale noastre”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Lipsa banilor ar fi și motivul pentru care apare sintagma de ”administrația Fritz oprește investiții”.

A devenit deja modern sa spui ca administrația Fritz oprește investiții. Noi nu oprim investiții, dar putem sa cheltuim doar banii care ne vin. Nu pot să fac să ploaie banii și acum trebuie sa prioritizăm, în orice caz, Alexandrescu, Prezan și Sudului sunt prioritatile noastre” , conform primarului Timișoarei.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Elena Lasconi este noul preşedinte al USR şi va intra în cursa pentru Palatul Cotroceni

Elena Lasconi a câștigat, încă din primul tur, alegerile interne pentru funcția de președinte al…

13 minute ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

37 de minute ago

Maxagro și USVT au lansat un parteneriat pentru susținerea învățământului dual

Compania Maxagro și Universitatea pentru Științele Vieții Timișoara au anunțat un nou parteneriat privind învățământul…

44 de minute ago

Anunţ TIMPARK

TIMPARK TIMISOARA, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Timiș,…

2 ore ago

Colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela, a județului Timiș. Începe cea de-a treia campanie trimestrială organizată de RETIM și ADID Timiș în 2024

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială de colectare a deșeurile voluminoase.…

2 ore ago

Centrul de Proiecte Timișoara va putea acorda finanțări multianuale pentru cultură, o premieră pentru administrațiile din România

Primăria Timișoara va fi prima din țară care va putea să acorde finanțări multianuale pentru…

2 ore ago