Administratie

De ce a ajuns city-managerul Matei Creiveanu pe un post călduț la Retim. Dominic Fritz: ca să îl informeze pe el și consiliul local

Matei Creiveanu a ajuns în Consiliul de Administrație al Retim pentru că primăria trebuie să aibă acces la deciziile luate în această societate, motivează primarul Dominic Fritz decizia de a-l trimite pe city-manager spre acest post bine plătit. Deși recunoaște că în acel consiliu de administrație puterea municipalității este una doar aparentă, din cauza minorității numerice a membrilor, Fritz vrea ca toți cei trei membri aleși să aibă aceeași atitudine ”pro”.

Nu contează că primăria are doar trei din șapte voturi în CA, deci aproape nicio putere de decizie, important e ca măcar să știe ce e întâmplă pe acolo, spune primarul.

„Este important ca Primăria Timișoara să aibă un acces mai direct la deciziile strategice în compania Retim. Cred că relația între Retim și Primăria Timișoara nu trebuie să fie doar una de client și furnizor de servicii. Dar, totuși, eu aș vrea ca primăria să fie mai aproape de firmele ei și de aceea, eu și colegii mei din Consiliul Local am considerat că city-managerul, care are și salubrizarea și serviciile publice în subordinea lui să fie reprezentant în acest Consiliu de Administrație”, a spus primarul Dominic Fritz, motivându-și decizia.

Împărțirea celor trei posturi bune, plătite regește, s-a făcut frățește. Unul dintre membri e trimis de primar,  altul e afiliat PNL, iar al treilea aparţine USR PLUS. Dar, Fritz consideră că e important ca cei trei membri să nu meargă acolo pe post de ”yes-man” decorativ ci să ”dezvolte o voință proprie”.

„Mă aștept ca un Consiliu de Administrație să bifeze doar câteva ședințe în care zice da la tot ce propune conducerea unei companii, ci un consiliu de administrație trebuie să dezvolte o voință proprie, strategică pentru aceste companii. Aceasta est așteptarea mea și pentru domnul Creiveanu și pentru ceilalți doi membri ai CA care sunt trimiși acolo din partea Consiliului Local”, a mai spus Dominic Fritz.

Vom vedea și cum se va dezvolta această voință proprie, până la finalul mandatului de patru ani.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

4 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

4 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

5 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

6 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

6 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

9 ore ago