Ultima ora

Dominic Fritz răspunde acuzaţiilor de… spionaj: “Nu am stofă de James Bond. Roșesc imediat când spun o minciună”

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, reacţionează după ce, unele publicaţii obscure au reîncălzit ciorba că ar fi spion german. Unul din argumetele lui Fritz împotriva acestei teze este că nu ştie să mintă, astfel că nu are stofă de James Bond. El mai spune că, dacă serviciile germane ar fi avut nevoie de un spion în fruntea Primăriei Timşoara nu ar fi trimis în această misiune un neamţ get-beget.

Pe reţeleler de socializare şi unele site-uri obscure a fost scoasă de la naftalină teza că Dominic Fritz ar fi spion german  şi asta fiindcă a lucrat pentru GIZ, o agenţie germană de dezvoltare. Printr-o postare pe Facebook, Fritz aminteşte că în Evul Mediu, când o femeie era suspectată de vrăjitorie, era legată și aruncată în apă, iar dacă se îneca, era considerată inocentă. Reuşind să se salveze era dovada unui pact cu diavolul și era condamnată la moarte.

“Cum te aperi împotriva unor acuzații că ești spion? „Nu sunt spion” ar fi ceva ce un spion ar spune. Din experiența mea de până acum din politică și administrație, testul pentru vrăjitorie și spionaj în secolul 21 nu e cu mult diferit cu cel de acum 700 ani. Dacă cumva supraviețuiești falsurilor și atacurilor murdare, trebuie să ai ceva în spate, serviciile, de toate felurile, Soros&BillGates, un pact cu diavolul, pentru că, se știe bine, cu muncă, adevăr și entuziasm nu ajungi departe, nu-i așa? Nu am stofă de James Bond. Roșesc imediat când spun o minciună, iar în puținele dăți în viața mea, în studenție, când am călătorit fără bilet, m-am dat jos după câteva stații pentru că nu suportam tensiunea. Nu aș fi un bun spion tocmai pentru că am claritate morală”, a scris Fritz.

El spune că dacă guvernul german ar fi fost preocupat să ajungă la “secretele geopolitice și geostrategice planetare din Primăria Timișoara”, ar fi găsit o cale mai discretă decât să trimită un neamț get-beget să se bată pentru scaunul de primar, cu şanse discutabile.

 “GIZ, agenția de dezvoltare a guvernului German la care mi-am început cariera, are peste 22.000 angajați în 120 țări și un buget anual de peste 3 miliarde de euro (…) Reabilitarea centrului istoric din Sibiu și a Pieței Unirii din Timișoara au făcut parte din proiecte implementate de GIZ (atunci GTZ) în anii înainte de aderare la UE. Sunt mândru că am lucrat cu ei. Sunt și mândru de toate atacurile și fake news-urile care se aruncă spre noi, pentru că îmi arată că suntem pe drumul cel bun. Am început curățenia, temeinic, prin toate hârtiile și toate cotloane. Nu poți să construiești solid pe incompetență, risipă din banii publici, inerție. De aceea dedic acest an curățeniei: în finanțele primăriei, în managementul societăților din subordine, în primărie și în oraș. Mai sunt foarte multe de făcut. Dar deja am stârnit un mușuroi de interese. Toți cei care speră că o să mă oprească vor avea nevoie de multă răbdare, pentru că abia am început lupta pentru o administrație curată și performantă care să fie în slujba timișorenilor. Nu e vrăjitorie. E normalitate”, a mai scris Fritz.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Retro Paradă cu mașini din anii `20, festival cu mii de flori, Caravana Dințișorului și teatru de păpuși, în weekend, la Iulius Town

Un nou weekend efervescent, cu evenimente pentru întreaga familie vă așteaptă la Iulius Town Timișoara.…

5 minute ago

Flavius Biea câştigă la Craiova centura WBC Continental Latino

Campion mondial IBA World, timişoreanul Flavius Biea a fost cap de afiş, alături de Ronald…

9 ore ago

În parcul Pădurice va avea loc un nou Picnic Atipic

Ideea picnicului organizat în parcul din zona Dacia va fi repetată, de această dată în…

10 ore ago

CJ Timiș a semnat contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea drumului dintre Moșnița și Ghiroda

Un nou drum județean, parte a ”centurii mici” de ocolire a Timișoarei face un pas…

10 ore ago

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

15 ore ago

CSU Poli a ratat finala mare la o tuşă, dar a obţinut bronzul la floretă pe echipe

Medalie de bronz pentru floretistele de la Poli. CS Rapid Bucureşti a câştigat titlul naţional…

16 ore ago