Economic

Piața imobiliară din Timișoara a vut un plus trimestrial de doar 0,3 procente

Prețurile de pe piața imobiliară din Timișoara au avut una dintre cele ma mici creșteri din marile centre urbane în ultimul trimestru. Un plus mai scăzut s-a înregistrat doar la Ploiești.

Dacă cel de-al treilea trimestru din 2020 a fost caracterizat de revenirea la normalitate după starea de urgență instituită în contextul COVID-19, piața rezidențială s-a înscris, în mod evident, pe o traiectorie ascendentă în ultimul pătrar al anului. Astfel, cel mai recent raport de piață realizat de Analize Imobiliare (platformă lansată și susținută de Imobiliare.ro) relevă că, în perioada octombrie-decembrie, prețurile solicitate pentru proprietățile rezidențiale din România (apartamente, dar și case) au consemnat un avans trimestrial specific unor condiții normale de piață.

„În ultimele trei luni am înregistrat o creștere de 1,9% a prețului cerut pentru proprietățile rezidențiale, în comparație cu trimestrul anterior, astfel încât diferența față de anul trecut a ajuns la +3,5%. De remarcat este faptul că prețurile au crescut pe segmentul nou (unități vândute direct de către dezvoltatori), cu un ritm anual de 5,7%, în timp ce pe segmentul existent (proprietăți revândute), prețurile cerute au stagnat.”, spune Dorel Niță, Head of Data & Research, Imobiliare.ro

În ultimul trimestru din 2020, toate cele 11 mari orașe (cu peste 200.000 de locuitori) analizate au consemnat majorări ale sumei medii solicitate la vânzarea unui apartament – spre deosebire de cele trei luni anterioare, când au avut loc și scăderi. Marjele trimestriale de creștere s-au situat, în general vorbind, sub pragul de 2%, excepție de la regulă făcând doar Bucureștiul, cu un plus de 2,1% (până la o medie de 1.470 de euro pe metru pătrat). Pe următoarele locuri în clasamentul majorărilor de preț se află Brașovul (+1,9%, până la 1.220 de euro pe metru pătrat) și Galațiul (+1,9%, până la 970 de euro pe metru pătrat), apoi Oradea (+1,3%, până la 1.060 de euro pe metru pătrat), Craiova (+1%, până la 1.180 de euro pe metru pătrat), Brăila (+0,9%, până la 860 de euro pe metru pătrat), Iași (+0,7%, până la 1.080 de euro pe metru pătrat), Cluj-Napoca (+0,6%, până la 1.810 euro pe metru pătrat util), Constanța (+0,6%, până la 1.250 de euro pe metru pătrat), Timișoara (+0,3%, până la 1.270 de euro pe metru pătrat) și, respectiv, Ploieștiul (+0,2%, până la 940 de euro pe metru pătrat).

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

16 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

16 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

16 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

18 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

18 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

19 ore ago