Primăria Timişoara

Primarul Fritz anunță realitatea: sala Polivalentă și nou stadion de la Timișoara, finalizate, cu mult noroc, în 2024

Nu se poate vorbi despre sală polivalentă sau stadion nou la Timișoara, cel puțin până în 2024, și aceasta cu mult noroc, a spus primarul Dominic Fritz, după ce a vizitat Bucureștiul la finalul săptămânii trecute. Mai mult, el spune că a discutat deja cu Alin Nica, șeful CJ Timiș, instituția care are în administrare Stadionul Dan Păltinișanu și se ocupă d eproiectul noului stadion, despre o eventuală reducere a devizului de lucrări, care e enorm de mare în acest moment.

Deocamdată va trebui să ne mulțumim cu stadionul de jucărie din spatele Bazei 2, care are cele mai realiste șanse să fie un stadion nou în Timișoara. Despre sală polivalentă sau stadion nou pe locația actualului Dan Păltinișanu ne gândim peste câțiva ani, spune primarul Timișoarei, Dominic Fritz, după o vizită la București pe la diferite ministere.

Nicio finanțare nu este sigură acum, iar oficialii timișoreni vor trebui să se lupte ca orașul și județul să nu fie din nou ”sărite” atunci când vine vorba despre asemenea investiții.

Am discutat cu ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, pentru că el este CNI și m-a asigurat că se continuă proiectarea. Continuăm licitația și la sala polivalentă. Deja în derulare este această bază sportivă lângă zona Heaven. Chiar dacă finalizăm proiectarea anul acesta, aceasta nu înseamnă că la anulvom primi finanțare de aproape 100 de milioane de euro pentru acest stadion. Trebuie să luptăm în continuare, dar și acum, în timpul proiectării, trebuie să vedem ce este viabil, de fapt, și dacă nu o variantă la un preț un pic mai scăzut nu ar fi mai realistă. Mai ales că noi va trebui să și susținem aceste obiecte, aceste imobile, iar o sală polivalentă și un asemenea stadion au costuri uriașe de mentenanță și trebuie să ne gândim și la aceasta. Bineînțeles, va trebui să găsim un partener care va gestiona stadionul și sala polivalentă pentru un profit. Pentru că noi, ca și oraș, și nici consiliul județean nu o să avem bani să susținem investiții atât de mari pe termen lung”, a declarat Dominic Fritz, la o emisiune la Radio Timișoara.

Ambele proiecte sunt departe de realitate, la stadiul de hârtii, cel mult, la stadion, respectiv la cel de licitație contestată, la sala polivalentă. Dacă vor curge lapte și miere ”bugetare”, iar finanțările vor veni, atunci putem discuta, cu mult noroc, despre o eventuală finalizare a lucrărilor ăn 2024. până atunci, spune Fritz, mai avem prima dată de discutat de modificarea proiectului stadionului, pentru că acum costă o sută de milioane de euro, ceea ce este foarte mult.

La stadion s-a finalizat licitația și acum suntem în faza de proiectare, iar la sala polivalentă este o licitație contestată, dar avansăm. Important este să punem presiune pe guvern să se finanțeze aceste obiective, pentru că nu o să putem să le plătim din bugetul local. Eu am un semn de întrebare la stadion, care a fost proiectat la costuri foarte – foarte mari, o să trebuiască să avem discuții aici, și sunt în legătură și cu domnul președinte Alin Nica, dar și la CNI al București, să ne asigurăm că obiectivul acesta nu rămâne doar un vis ci să ne asigurăm că este și finanțat de guvern. Dacă merge înainte și este și finanțat, cu mult noroc în 2024 putem să deschidem noul stadion și noua sală polivalentă. Fiind investiții atât de mari nu o să meargă atât de repede, mai ales că va trebui să investim și să rearanjăm toată zona”, a mai spus Fritz, la Radio Timișoara.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

12 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

14 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

15 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

15 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

16 ore ago