Primăria Timişoara

Proiectul de reabilitare a Pieței Victoriei din Timișoara trebuie reluat de la zero. Se va putea lucra prin anul 2024

Firma care a câștigat în 2018 concursul de realizare a proiectului de reabilitare a Pieței Victoriei din Timișoara avea la dispoziție două luni să îl finalizeze. În 2020, societatea brașoveană respectivă nu terminase încă documentația, iar acum conducerea primăriei a luat decizia care a fost refuzată de precedentă: rezilierea contractului respectiv.

Zona zero a Timișoarei nu va fi reabilitată înainte de anul 2024, a anunțat primarul Dominic Fritz. Aceasta pentru că întreaga procedură, inclusiv partea de studiu DALI, avizare și proiectare, va trebui reluată de la zero. Fritz a anunțat că a luat decizia care trebuia pusă în funcțiune de ani buni de zile, de vechea administrație, anume rezilierea contractului cu firma care a câștigat în februarie 2018 contractul de proiectare. Deși documentația trebuia predată în 60 de zile, în toamna lui 2020 firma câștigătoare încă mai cerea modificări ale contractului inițial, fără să fi depus proiectul corect.

Am fost nevoiți să reziliem contractul de proiectare pentru proiectul de renovare a centrului Timișoarei. Este o poveste fără sfârșit, am decis să o încheiem și să o facem din nou. Era un contract ce trebuia terminat în patru luni, de o firmă din Brașov. A fost câștigat în februarie 2018, era obligată să predea un studiu DALI, cu avize în 60 de zile. Primăria a amenințat firma respectivă cu penalizări, firma a revenit de mai multe ori cu diferite avize. Documentația a fost revizuită deja, nici nu știu, de patru ori, și la ultima predare era tot neconformă și nu avea toate avizele. În noiembrie 2019 a cerut revizuirea contractului, a fost refuzată. În octombrie 2020 după trei ani și jumătate firma a propus rezilierea, vechea conducere nu a fost de acord și acum a fost obligația mea să iau această decizie”, a anunțat primarul Timișoarei.

Acum se dorește reluarea procedurii, dar în cu o totul altă formă. Consiliului Local Timișoara i se va propune realizarea unui concurs de arhitectură pentru găsirea proiectantului, se vor include în proiect și străzile adiacente Pieței Victoriei, pentru ca proiectul să fie un tot unitar.

Piața Victoriei rămâne o prioritate pentru noi. Propunerea către Consiliul Local Timișoara este să prevedem un concurs de arhitectură pentru piață și străzile adiacente. Să finalizăm proiectul până anul viitor, în 2023 să lucrăm la proiectul tehnic și în 2024 să lucrăm efectiv. Această idee de a nu lăsa reabilitarea unei singure firme ar fi o premieră pentru Timișoara și e tot ce merită această zonă. Toate aceste străzi vor fi incluse în proiectul nou. Aceasta va face parte din concurs, ca nu primarul să ia decizii, să fie concept integral. Desigur, și extinderea zonei pietonale o să fie avută în vedere”, a mai spus Fritz.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

6 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

8 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

9 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

9 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

9 ore ago