Timp liber

Cinci lucruri cheie pe care să le întrebi când alegi un televizor

Vestea bună pentru oricine cumpără un televizor este că există o gamă largă din care poți alege. Vestea proastă este că s-ar putea să fii copleșit de toate opțiunile din care trebuie să alegi. Aici vom distila decizia în cinci factori cheie pe care trebuie să îi ai în vedere.

Începe cu aceste întrebări și vei putea restrânge rapid alegerea la o listă scurtă potențială din larga selecție de televizoare disponibile.

  1. De ce mărime a ecranului ai nevoie

Până la un anumit punct, un ecran mai mare este mai bun. Totuși, vine o anumită etapă în care nu vei vedea cu adevărat un mare avantaj la un ecran mare, mai ales dacă pui un televizor imens într-o cameră mică. Ia în considerare dacă ai nevoie într-adevăr de o diagonală mare, folosind televizorul curent ca ghid.

Rezoluția este importantă și ea, deși în acest moment cam tot ce vei întâlni este 4K (cunoscut și ca Ultra

HD). Full HD a fost lăsat în urmă de toți producătorii, în afară de cele mai ieftine modele, iar 8K este încă inaccesibil pe piața de consum, deci aceasta este o specificație pe care poți să o treci cu vederea momentan.

  1. Fără ce poți trăi la un televizor?

Televizoarele moderne nu vin cu un număr mare de funcții suplimentare, dar s-ar putea să poți economisi niște bani dacă nu ai nevoie de cele mai noi standarde în HDR și Dolby Vision. Cu cât televizorul este mai mic, cu atât sunt mai puțin importante aceste îmbunătățiri suplimentare ale imaginii, deși, desigur, pot schimba calitatea imaginii.

Majoritatea televizoarelor au difuzoare integrate destul de slabe – asta nu contează prea mult dacă vei cumpăra și un soundbar – dar dacă nu, trebuie să te asiguri că ești acoperit din punct de vedere al sunetului. Nu presupune automat că trebuie să bifezi fiecare casetă atunci când vine vorba de funcții bonus, deoarece adesea poți face economii dacă poți trăi fără aceste funcții.

  1. Ce conectezi la televizor?

Ce vei conecta la noul tău televizor? Console de jocuri? Asigură-te că ai suficiente porturi și prize pentru a face față tuturor aparatelor pe care le vei conecta la noul televizor, pentru că nu vrei să te târăști în spatele unui ecran uriaș de fiecare dată când vrei să te joci pe Xbox.

  1. Ce spun alți oameni

Recenziile sunt întotdeauna un câmp minat, dar dacă îți poți aloca timp pentru a trece prin ele, vei avea de obicei o idee mult mai bună despre acel televizor pe care vrei să îți cheltui banii. Specificațiile producătorului adesea nu pot spune multe lucruri, așa că este înțelept să completezi această informație cu unele opinii de la oameni care au folosit de fapt acel televizor.

Asta înseamnă atât recenzii profesionale, cât și recenzii lăsate pe site-urile de vânzare cu amănuntul de către utilizatori care au cumpărat deja acel televizor. Ar trebui să îți poți face o imagine despre calitatea audio și a imaginii, cât de ușor este de navigat pe software-ul integrat și, dacă ai noroc, poate despre diferențele dintre anumite modele care arată foarte asemănător pe hârtie.

Din fericire, tehnologia TV nu face salturi atât de mari cu meste cazul altor gadget-uri, așa că, indifferent de modelul pe care îl cumperi, el va rezista mult timp.

  1. Ce îți poți permite?

Cu siguranță nu în ultimul rând: care este bugetul tău? Poți plăti un preț considerabil pe un televizor, mai ales dacă optezi pentru tehnologia OLED mai scumpă, decât pentru LED-ul LCD, dar există și câteva chilipiruri la capătul inferior al pieței. Atâta timp cât primești rezoluție 4K pe un televizor cu recenzii bune, nu prea poți da greș cu adevărat.

Televizoarele vechi de un an sau doi sunt opțiuni decente pentru a economisi niște bani, atâta timp cât verifici de două ori dacă au tot ce ai nevoie, cum ar fi suficiente porturi HDMI. Un avantaj al existenței unui număr atât de mare de televizoare pe piață este că, chiar și atunci când restrângi selecția în funcție de preț, ai totuși o mulțime de televizoare din care să alegi.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

29 de minute ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

O oră ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

4 ore ago

„Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, un eveniment de succes cu peste 1000 de participanţi, a ajuns la final

Emoţii, competivitate, premii şi mulţi participanţi la un eveniment de marcă organizat anual de UPT.…

4 ore ago

Horticultura continuă lucrările de întreținere în cimitirele pe care le administrează

Angajaţii societăţi Horticultura continuă lucrările de întreținere în cele două cimitire pe care le administrează,…

5 ore ago

Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, apel pentru fair play în campania electorală

Mare favorit pentru a câştiga un nou mandat de primar al comunei Şag, Flavius Alin…

5 ore ago