Primăria Timişoara

Cosmin Tabără și-a ales al doilea consilier personal, un fotojurnalist, care conduce o asociație de protecție a patrimoniului Timișoarei

Un fotojurnalist care a lucrat în presa locală, Ilie Sîrbu, care s-a remarcat în ultimii ani pentru pozițiile sale publice din cadrul asociației pe care a fondat-o, Salvați Patrimoniul Timișoarei devine consilier personal al viceprimarului Timișoarei Cosmin Tabără. El se alătură fostului director de la Retim, Cătălin Olteanu, care fusese deja numit pe un post similar, în urmă cu mai multe săptămâni.

Tabără spune că apreciază eforturile lui Sîrbu pentru păstrarea patrimoniului orașului și că alături de acesta va ”descoperi și eu istoria reală a Timișoarei”.

”Începând de astăzi, la Primăria Timișoara, mi se alătură Ilie Sîrbu, fondatorul Asociației Culturale Salvați Patrimoniul Timișoarei. Alături de Cătălin Olteanu, va fi al doilea consilier personal. Foarte mulți îl cunoașteți pe Ilie deja, fiind dedicat de ani de zile scopului definit chiar în numele asociației: salvarea patrimoniului Timișoarei. Aveam nevoie de o voce avizată pentru a mă sfătui în legătură cu patrimoniul construit și al patrimoniului cultural și spiritual al municipiului nostru. Am convingerea că alături de Ilie voi descoperi și eu istoria reală a Timișoarei și că, împreună, vom afla lucruri noi sau mai puțin știute despre cele 14.000 de clădiri care fac parte din patrimoniul istoric arhitectural al Timișoarei”, a anunțat, luni, Tabără.

În contextul noii numiri, viceprimarul spune că așteaptă propunerile publicului pe tema patrimoniului.

”Ca de fiecare dată, sunt deschis la propunerile voastre și la comunicare, tema patrimoniului fiind una de mare interes nu doar pentru mine, ca viceprimar, ci pentru toți locuitorii acestui oraș pe care dorim să îl vedem viu și atractiv pentru turiștii pe care sperăm să îi vedem alături de noi în 2023, anul când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană. Sunt optimist că, până atunci, vom învinge și pandemia aceasta…”, a mai subliniat Tabără.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Se deschide vama pe Bega și pentru ambarcațiuni. Granița spre Serbia se va deschide un weekend în fiecare lună

Traficul de turism pe pista de biciclete care leagă Timișoara de Zrenjanin va putea fi…

2 ore ago

S-a scumpit Podul Muncii. Reabilitarea ar trebui să coste 49 de milioane de lei

După cinci ani de așteptare, din momentul aprobării hotărârii de consiliu local care prevedea finanțarea…

2 ore ago

Nu l-a oprit faptul că nu avea carnet şi a furat maşina vecinului. Acum a ajuns în arest

Polițiștii Sectiei 3 Rurale Sânandrei, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria…

3 ore ago

Handbaliştii de la SCM Poli au nevoie de o mică minune pentru a evita barajul de menţinere

Sunt şanse de salvare directă. Mici, dar sunt! Prim-divizionara de handbal SCM Politehnica dispută miercuri,…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 21 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 21.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

6 ore ago